Ливърпул записа нова "класика" над Норич, Минамино и Ориги се разиграха


Ливърпул записа нова "класика" над Норич, Минамино и Ориги се разиграха
Снимка: Getty Images

5716 0

Тимът на Ливърпул отново победи Норич с резултат 0:3 като гост, но този път в мач от 1/16-финалите на Купата на Лигата. След като по-рано през сезона победиха "канарчетата" с 0:3 във Висшата лига, сега мърсисайдци отново записаха същия резултат, но с коренно различен състав. 

Силен мач за "червените" изиграха Такуми Минамино и Дивок Ориги, които вкараха и трите гола в срещата. Стражът Каоимин Келъхър пък спаси дузпа през първото полувреме, както и още няколко добри положения за гол за Норич.

За Ливърпул дебютираха като титуляри двама младежи - Конър Брадли и Кайде Гордън, а като резерва се появи друг дебютант - Тейлър Мортън. Джо Гомес и Ибрахима Конате пък натрупаха ценни минути заедно като централна двойка защитници. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само четири минути игра Ливърпул излезе напред в резултата. След центриране от корнер Дивок Ориги се извиси над всички, за да свали топката към Такуми Минамино. Той овладя с гръб към вратата, но се завъртя мигновено и отправи удар към вратата, който мина между краката на вратаря Гън - 0:1!

В 42-ата минута Норич организира добра атака, след която спечелиха дузпа. Янулис се възползва от добрата си позиция в наказателното поле, за да принуди неопитния дебютант Брадли да го фаулира. Съдията отсъди дузпа, а зад бялата точка застана Христос Цолис. Той заложи на силата и стреля в средата на вратата, но Келъхър успя да спаси с крак - спасена дузпа!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на втората част Ливърпул допусна груба грешка в отбрана и подари топката на съперника в непосредствена близост до вратата на Келъхър. Топката стигна до Пиер Лес-Мелу, който стреля от чиста позиция пред вратата, но не намери очертанията ѝ.

В 50-ата минута Ливърпул удвои преднината си. Костас Цимикас проби по левия фланг, откъдето центрира в наказателното поле на Норич. Дивок Ориги се озова на точното място в пеналтерията, за да засече с глава и да вкара във вратата на "канарчетата" - 0:2!

В 80' пресата на Ливърпул даде резултат, като доведе до нов гол във вратата на Норич. След странично хвърляне за "канарчетата" Ливърпул упражни сериозна преса, която спомогна за отнемането на топката. Топката беше подадена към Такуми Минамино в наказателното поле, който с технични действия успя да вкара второто си попадение в мача - 0:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Норич: Гън, Гибсън, Ханли, Омобамиделе, Янулис, Мумба, Руп, Гилмор, Лес-Мелу, Цолис, Ида

Ливърпул: Келъхър, Брадли, Конате, Гомес, Цимикас, Кейта, Джоунс, Окслейд-Чембърлейн, Гордън, Минамино, Ориги

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички