10 от Манчестър Юнайтед превзеха "Етихад", но не и Купата на Лигата


10 от Манчестър Юнайтед превзеха "Етихад", но не и Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Guliver

5767 0

Защитаващият трофея Манчестър Сити успя да се класира за финала на Купата на Лигата, въпреки че регистрира загуба от градския си съперник Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" успяха да победят "гражданите" с минималното 0:1 на "Етихад" във втория 1/2-финален сблъсък от надпреварата. 

Единственото попадение в срещата бе отбелязано от Неманя Матич в 36-ата минута. "Небесносините" стигнаха до няколко отлични положения за гол в срещата, но така и не успяха да ги оползотворят - дали заради намеси на Давид Де Хеа, дали заради лоши отигравания на офанзивните им футболисти.

15-тина минути преди изтичането на редовните 90 минути "червените" останаха с човек по-малко на терена, след като голмайсторът в срещата Матич получи втори жълт картон за тактическо нарушение. Така в последните минути "дяволите" бяха принудени основно да се бранят и да чакат шансове на контраатака.

В крайна сметка Сити удържа минималната разлика, а с това и да се класират за големия финал след общ резултат от двете срещи 3:2. На финала на "Уембли" Манчестър Сити ще се изправи срещу Астън Вила.

Първо полувреме

В осмата минута Манчестър Сити стигна до чисто положение за гол. Илкай Гюндоган подаде отличен извеждащ пас по въздух, а Серхио Агуеро успя да стреля с глава от непосредствена близост. Ударът му обаче бе спасен от Де Хеа.

Девет минути по-късно отново Серхио Агуеро се оказа на чудесна позиция за гол. Аржентинецът успя да пробие през центъра на терена, за да осъществи двойно подаване с Рахим Стърлинг, а накрая и да стреля към вратата на "дяволите" от малък ъгъл. Давид Де Хеа обаче отново внимаваше и успя да избие в корнер.

В 36-ата минута Манчестър Юнайтед успя да излезе напред в резултата и да намали изоставането си в общия резултат. След статично положение, топката бе изпита успоредно на линията на наказателното поле, за да се озове на крака на Неманя Матич. Сърбинът нанесе безкомпромисен удар, който не остави шансове на Едерсон - 0:1.

Второ полувреме

В 58-ата минута Манчестър Сити стигна до най-добрата си ситуация в мача. Кевин Де Бройне предостави фантастичен извеждащ пас към Рахим Стърлинг, който излезе очи в очи с Де Хеа. Крилото реши да залъгва испанския страж, но това даде възможност на защитата на "червените" да възстанови позицията си. В крайна сметка ударът на Стърлинг премина над вратата.

В 76-ата минута голмайсторът в срещата Неманя Матич бе изгонен от терена. Халфът получи втори жълт картон от главния арбитър заради тактическо нарушение срещу Гюндоган. В 84-ата минута Агуеро прати топката в мрежата на Де Хеа, но бе отсъдена засада на аржентинеца.

Преди срещата:

Първият сблъсък между двата тима на „Олд Трафорд“ завърши с убедителна победа на гостите от Манчестър Сити с резултат 1:3. Тази вечер играчите на Оле Гунар Солскяер се нуждаят от победа с три гола разлика, за да се класират напред. Победителят ще се изправи срещу Астън Вила във финала на Карабао Къп на 1 март.

За домакините отсъства единствено Сане, а Лапорт е под въпрос за срещата, след като се завърна от контузия. При гостите има далеч по-сериозни кадрови проблеми. Погба, Фосу-Менса, Рохо, Мактоминей, Туанзебе и Рашфорд са контузени. Часове преди дербито феновете на "дяволите" все пак бяха зарадвани от трансфера на Бруно Фернандес (повече по темата четете тук).

СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Браво, Уолкър, Родри, Отаменди, Кансело, Марез, Де Бройне, Гюндоган, Бернардо, Агуеро, Стърлинг

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Уилямс, Фред, Матич, Грийнууд, Лингард, Марсиал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички