Много обрати и шест гола пратиха Челси на финал за ФА Къп (ВИДЕО)


Много обрати и шест гола пратиха Челси на финал за ФА Къп (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2950 0

Отборът на Челси победи с 4:2 Тотнъм в мач от 1/2-финалите на ФА Къп, който се игра на "Уембли". 

Феновете на двата тима имаха много моменти за радост, като повечето бяха за тези на "сините". На два пъти "домакините" повеждаха, но играчите на Маурисио Почетино успяваха да изравнят. 

След 70' последваха обаче два безответни гола за лидера в Премиършип, които решиха изхода от двубоя.

Другият 1/2-финалист ще стане ясен утре, когато Арсенал се изправя срещу Манчестър Сити отново на "Уембли".

Отборът на Челси получи добра възможност да открие резултата, след като Алдервейрелд направи фаул малко преди наказателното поле, за което получи и жълт картон. Вилиан, който заема мястото на титуляра Еден Азар, застана зад топката и с прецизно изпълнение откри резултата още в 5' - 1:0.

Постепенно момчетата на Маурисио Почетино заиграха по-спокойно и положенията пред Тибо Куртоа не заваляха. Така се стигна до 18', когато Хари Кейн се възползва добре от центриране от дясно на Кристиан Ериксен и изравни - 1:1.

3' преди почивката Уилиан вкара своя втори гол в срещата, след като бе точен от дузпа. Хюн Мин Сон се хвърли в краката на Виктор Моузес и го събори, а бразилският халф на Челси не сгреши - 2:1.

Головото шоу на "Уембли" продължи и след подновяването на играта, като Деле Али изравни 7' след подновяването на играта. Отново Ериксен асистира, като чудесно предвиди как съотборникът му ще пробие в наказателното поле на Челси - 2:2.

Малко след 1 час игра на "Уембли" Антонио Конте реши да направи промяна в своя тим. Еден Азар и Диего Коста се появиха на терена и смените на мениджъра дадоха резултат. В 75' Азар се възползва от лошо изчистване след корнер и по диагонала прати топката във вратата, за да даде преднина на Челси за трети път в мача.

10' преди края на срещата Неманя Матич реши всичко в тази среща на практика с първи си гол за сезона. Той получи добра топка от Еден Азар и от над 20 метра матира Юго Лорис с шут право в ъгъла на вратата - 4:2. Това бе първи гол за дефанзивния халф през сезона.

 

Преди мача

Лидерът в английската Висша лига Челси ще се изправи срещу Тотнъм, пред когото има 4 точки аванс в класирането. Срещата обаче не е от първенството, но също е с голяма стойност. Победителят ще получи право да играе във финала за ФА Къп в края на май.

"Сините" са в колеблива серия, след като допуснаха две поражения в последните си 4 мача и вече от 10 срещи са без суха мрежа.

"Шпорите" от своя страна правят силна серия в края на сезона и в момента са с осем поредни победи на Острова.

При победа за момчетата на Антонио Конте това ще бъде 12-и финал за тима в надпреварата, докато Тотнъм се бори за първи финал от 1991-ва година, когато и спечели изданието.

Статистиката показва, че едва за втори път от края на Втората световна война, лидерът и преследвачът му в първенството се изправят един срещу друг в 1/2-финал на ФА Къп.

Състави:

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Аке, Моузес, Канте, Матич, Алонсо, Уилиан, Батшуай, Педро.

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Дайър, Алдервейрелд, Вертонген, Уаниама, Дембеле, Ериксен, Али, Сон, Кейн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички