Манчестър Сити увековечава Серхио Агуеро


Манчестър Сити увековечава Серхио Агуеро
Снимка: Getty Images

1512 0

Манчестър Сити ще открие статуя на клубната легенда Серхио Агуеро по случай 10-тата годишнина от паметния гол, който донесе титлата на "гражданите".  С попадението на аржентинеца в четвъртата минута на добавеното време на последния мач от Висшата лига през сезон 2011-2012 г. Сити спечели първата си титла от 1968 г. насам.

Откриването на статуята ще бъде централно събитие в деня, в който ще се празнува годишнината на стадион "Етихад" на 13 май. От отбора заявиха, че ще почетат наследството на нападателя и едно от най-великите завръщания".

Две хиляди привърженици също ще имат възможност да присъстват на събитие, на което ще бъдат интервюирани ключови играчи на състава, извоювал триумфа, включително Агуеро.

Бившият аржентински национал, който напусна Сити през юни 2021 г. в посока Барселона, след като отбеляза рекордните за тима 260 гола и спечели пет титли във Висшата лига, една Купа на Англия и шест Купи на лигата за 10 години, се оттегли от футбола по здравословни причини през декември.

33-годишният футболист остава най-резултатният чуждестранен играч в историята на английския футбол със 184 гола, с 9 повече от великия французин и играч на Арсенал Тиери Анри.

Междувременно "гражданите" са в разгара на сезона, в който се борят както за титлата, така и за първи триумф в Шампионска лига. Въпреки това обаче клубът вече планира действията си през лятото и Манчестър Сити продължава усилено да се борят за подписа на звезда от Висшата лига.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички