Първата голяма изненада в Купата на Лигата е факт! Уест Хям отмъсти на Юнайтед и го изхвърли


Първата голяма изненада в Купата на Лигата е факт! Уест Хям отмъсти на Юнайтед и го изхвърли
Снимка: Getty Images

4377 0

Първата голяма изненада за Купата на Лигата е факт, след като един от лидерите във Висшата лига Манчестър Юнайтед допусна поражение от Уест Хям с минималното 0:1 и по този начин отпадна още на 1/16-финалите от турнира.

Двата тима се срещнаха един срещу друг само преди няколко дни, но в мач от Висшата лига. Тогава "червените дяволи" победиха драматично с 2:1. В тази среща обаче и двата тима бяха с изцяло подменени състави, давайки почивка на титулярните си играчи.

Двубоят на "Олд Трафорд" далеч не бе толкова зрелищен, колкото този от шампионата и съответно чистите голови ситуации почти липсваха. "Чуковете" обаче вкараха с първата си такава и не изпуснаха преднината си до края.

Още в 9-ата минута Фредерикс проби по великолепен начин, като се справи с няколко противникови играчи наведнъж, проби до аутлинията, след което намери непокрития Лансини в наказателното поле, който директно стреля и вкара.

Така Уест Хям постигна частичен реванш за поражението във Висшата лига и същевременно записа първа победа победа над Манчестър Юнайтед във всички турнири от 22 септември 2019 година, когато печели с 2:0 у дома.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Телеш, Линдельоф, Баи, Далот, Матич, Ван де Беек, Мата, Санчо, Лингард, Марсиал

Уест Хям: Ареола, Боуен, Джонсън, Диоп, Доусън, Крал, Лансини, Масюаку, Нобъл, Фредерикс, Ярмоленко

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

9' - 0:1! Уест Хям започна далеч по-активно от своя опонент и заслужено поведе в резултата. Фредерикс проби по феноменален начин по фланга, справяйки се с няколко противникови футболисти, напредна до аутлинията и подаде към Лансини, който бе оставен непокрит около точката за изпълнение на дузпи и насочи добре топката в ъгъла, без да оставя шансове на Хендерсън.

Юнайтед отговори няколко минути по-късно. След изпълнение на ъглов удар отбраната на "чуковете" не се справи по възможно най-добрия начин и топката бе върната към фланга. Там бе Хуан Мата, който опита технично директен изстрел, а топката се отби в напречната греда.

"Червените дяволи" продължиха да създават напрежение пред вратата на Уест Хям, след като допуснаха попадението. В 26-ата минута Джеси Лингард, който се превърна в герой при сблъсъка между тези два отбора отпреди няколко дни, отправи опасен далече изстрел, но Ареола се справи по великолепен начин.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първото 100%-голово положение през втората част дойде в 62-рата минута. Тогава Дони ван де Беек намери по великолепен начин Мейсън Грийнууд. Младокът овладя и излезе очи в очи срещу Ареола, но не отправи възможно най-добрия удар и стражът спаси добре с крак.

Юнайтед така и не правеше необходимото, за да постави съперника си под по-сериозен натиск и да създаде повече на брой чисти положения. Същевременно Уест Хям се бранеше отлично и компактно и използваше всеки момент, за да задържа повече топката и дори да атакува на своя страна. Така 10 минути преди края резултатът остана непроменен.

В 86-ата минута защитата на Юнайтед не се справи по най-добрия начин и Ярмоленко се възползва, но отблизо уцели гредата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Само преди броени дни двата тима изиграха изключително оспорван и интересен за наблюдаване сблъсък в първенството. Тогава "червените дяволи" спечелиха с пълен обрат и 2:1, но след истинска драма.  Те имаха претенции за цели 3 дузпи (за нарушения срещу голямата им звезда Кристиано Роналдо), но не ги получиха.

Въпреки това на преден план изскочи Джеси Лингард, който бе фатално сбъркал само преди няколко дни в Шампионска лига срещу Йънг Бойс. Англичанинът вкара красив гол в последните минути, но това не бе всичко, тъй като "чуковете" получиха дузпа в заключителните секунди, която... бе изпусната. А сега неутралните фенове се надяват на подобно шоу.

Предвид възрастта на Роналдо и натоварената програма на Юнайтед изглежда малко вероятно мениджърът Оле Гунар Солскяер да използва португалеца и в тази среща. Той се намира в чудесна форма и има 4 гола в 3 мача като титуляр за Юнайтед до момента.

Уест Хям по традиция затруднява именития си съперник, но въпреки това няма победа над него във всички турнири от 22 септември 2019 година, когато "чуковете" печелят с 2:0 у дома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички