Клоп: Манчестър Юнайтед е единственият отбор, който иска да играе с нас


Клоп: Манчестър Юнайтед е единственият отбор, който иска да играе с нас
Снимка: Guliver/GettyImages

2868 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че Манчестър Юнайтед ще преобърне сезона си, но иска това да се случи след двубоя между двата тима тази неделя на „Олд Трафорд“. Възпитаниците на германския специалист вече водят с 15 точки на играчите на Оле Гунар Солскяр след осем изиграни срещи.

Клоп е уверен в първия си успех на „Олд Трафорд“ като наставник на мърсисайдци. „Не мисля, че има много отбори, които биха искали да се изправят срещу нас в момента. Изглежда, че Манчестър Юнайтед е единственият отбор, който иска да играе с нас и ние трябва да се погрижим, че това е недоразумение. Бих направил, ако ситуацията беше обратна. Това е мачът, който може да преобърне света за нас, по този начин се приготвяме за тази среща. Те са в ситуация, от която искат да излязат. Просто трябва да направим така, че това се случи от следващата седмица“, започна Клоп.

Юнайтед ще бъдат без контузените Пол Погба и Давид Де Хеа за дербито в неделя, докато Антони Марсиал, Аарън Уан-Бисака и Люк Шоу остават до последно под въпрос. Германецът смята, че „червените дяволи“ ще се подобрят, когато всички с травми са отново в игра. „Те имаха много контузени играчи. Някои от тях изключително важни за състава. Никой не може да практикува същия футбол, когато 5-6 основни играчи отсъстват от първия отбор. Това ще се промени“. За сравнение, „червените“ могат да пристигнат на „Олд Трафорд“ без проблеми с травми, след като вратарят Алисон Бекер се възстанови от контузия на прасеца, извадила от игра в последните два месеца, а Жоел Матип и Мохамед Салах се възстановиха от удари.

Междувременно, играчите на Ливърпул ще играят по абсурдно време на Boxing Day. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички