Манчестър Сити за трета поредна година печели Карабао Къп след успех над Астън Вила


Манчестър Сити за трета поредна година печели Карабао Къп след успех над Астън Вила
Снимка: Gulliver/GettyImages

3970 0

Отборът на Манчестър Сити за трета поредна година спечели трофея в Карабао Къп. На финала на "Уембли" "гражданите" победиха тима на Астън Вила с 2:1. Серхио Агуеро и Родри отбелязаха попаденията за тима на Пеп Гуардиола през първата част, а Мбвана Самата върна едно попадение в края на полувремето. През второто полувреме играчите на Дийн Смит удържаха натиска на Сити, но нямаха сили за втори гол.

По този начин Манчестър Сити печели своя 5-ти трофей в турнира Карабао Къп през последните 7 години. По този начин те вече имат 7 купи на лигата в своята витрина и са на второ място след Ливърпул (които имат 8) по спечелени купи в турнира. А ето всичко по-интересно в срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първи удар в срещата към една от двете врати. Фредерик Гилбер опита да застраши Клаудио Браво, но топката се отби в Родри. Манчестър Сити отвръща на натиска на Астън Вила с контраатака. Давид Силва намира Зинченко, който стреля и топката се отбива в тялото на бранител на "виланите". Манчестър Сити е отборът, който повече владее топката в първите 15 минути от срещата, но "гражданите" не успяват да създадат чисто голово положение пред вратата на Вила.

В 20-тата минута Манчестър Сити стига до първото попадение в срещата. Далечна топка, центрирана в наказателното поле стига до Фил Фоудън, който с глава я връща на Серхио Агуеро. Аржентинецът не бърка и открива резултата на "Уембли" - 0:1!

Сити продължава да натиска след попадението. В 27-мата минута Рахийм Стърлинг отправя далечен удар, който обаче е неточен. Въпреки това в следващото разиграване символичните гости достигат до второ попадение. Родриго намира топката с глава след центриране от ъглов удар, а изстрелът е неспасяем за Ниланд - 0:2!

Манчестър Сити продължава да атакува и след втория гол. В 35-тата минута "гражданите" достигнаха до опасна атака. Рахийм Стърлинг се озова на чиста позиция, при която стреля от точката за изпълнение на дузпа, при което топката рикошира в тялото на играч на Астън Вила, а играчите на Сити имат претенции за игра с ръка в наказателното поле. Ето че от нищото Астън Вила обаче достига до намаляване на резултата. Джон Стоунс се спъна, което доведе до фатална грешка в отбраната на Сити. От това се възползва Ел Гази, който центрира и намери по чудесен начин Мбвана Самата, а нападателят вкара топката с глава и намали резултата на 1:2!

До края на първото полувреме не се случва нещо по-интересно и първата част завършва при резултат 1:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Първото по-сериозно положение през втората част е на сметката на Манчестър Сити. Фил Фоудън получи добра възможност да обстрелва вратата на Астън Вила, но изстрелът му от воле преминава леко встрани от лявата греда на вратата на Ниланд. В 57-мата минута Рахийм Стърлинг получава жълт картон за грубо влизане в краката на играч на Вила. Пеп Гуардиола реагира и в игра се появява Кевин Де Бройне за сметката на Илкай Гюндоган.

В 59-тата минута Фил Фоудън има шанс да вкара трети гол за състава на Манчестър Сити, но ударът му среща тялото на Мат Таргет. В 70-тата съдията Лий Мейсън показва жълт картон на Марвалъс Накамба за грубо нарушение срещу Серхио Агуеро. В 75-тата минута Кевин Де Бройне опита да застраши вратата на Ниланд, но ударът му бе доста слаб и излезе в аут. Гуардиола прави нова смяна и вади Давид Силва за сметка на Бернардо Силва. Нова атака пред вратата на Астън Вила, в която Ниланд изпусна топката, но нито един от играчите на Сити не успя да се възползва.

Дийн Смит също прави промяна. Кейнан Дейвис влиза на мястото на Мбвана Самата. В 80-тата минута футболистите на Гуардиола пропускат пореден шанс за гол. Топката е центрирана към Серхио Агуеро, който стреля, но топката среща външната страна на мрежата.

Стърлинг отправя пореден неточен удар към вртата на Ниланд в 86-тата минута. Влезлият като смяна Габриел Жезус има шанс да реализира трети гол в срещата, но има засада на бразилския нападател. В 88-мата минута Астън Вила пропускат отличен шанс да изравнят от корнер. След центриране от корнер Бьорн Енгелс играе с глава, но топката среща страничната греда на вратата на Клаудио Браво. Веднага след това Бернардо Силва има шанса да покачи на 1:3, но Ниланд спасява. В последните минута Астън Вила изсипва топката в опит да стигне до изравнителен гол, но това така и не се случва и Сити печели трофея.

Стартови състави:

Астън Вила: Ниланд, Жилбер, Енгелс, Мингс, Таргет, Дългас Луис, Накамба, Елмохамади, Грийлиш, Ел Гази, Самата

Манчестър Сити: Браво, Уокър, Стоунс, Фернандиньо, Зинченко, Родриго, Гюндоган, Фодън, Давид Силва, Стърлинг, Агуеро

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Астън Вила започна участието си в Карабао Къп от втория кръг, като отстрани последователно Крю Алекзандра, Брайтън и Уулвърхемптън. В четвъртфиналната фаза „виланите“ се справиха с младежкия състав на Ливърпул, като ги разби с 5:0. На полуфиналите играчите на Дийн Смит имаха трудна задача да се справят с отбора на Лестър, но си осигуриха място на финала след общ резултат 3:2.

Манчестър Сити стартира от 3-тия кръг в Карабао Къп и отстрани тимовете на Престън Норт Енд, Саутхемптън и Оксфорд. На полуфиналите играчите на Пеп Гуардиола се справиха с градския си съперник Манчестър Юнайтед и след успех с 3:1 на „Олд Трафорд“ и загуба с 0:1 на „Етихад“ продължиха напред към финала. „Гражданите“ ще имат възможност да спечелят 3-ти пореден трофей в турнира в днешния ден. Манчестър Сити вече спечели на два пъти през сезона срещу Астън Вила, като ги победи с 3:0 на „Етихад Стейдиъм“ и 6:1 на „Вила парк“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички