Историята можеше да е съвсем друга, ако преди 16 години Моуриньо бе предпочел да подпише с...


Историята можеше да е съвсем друга, ако преди 16 години Моуриньо бе предпочел да подпише с...

3325 0

Бившият бранител на Ливърпул Джейми Карагър сподели, че Жозе Моуриньо е бил много близо до това да стане мениджър на мърсисайдци през 2004-та година. Настоящият треньор на Тотнъм е бил считан за фаворит за наследник на Жерар Улие на „Анфилд“, но вместо това е предпочел офертата на Челси. Вместо това Ливърпул тогава се спряха на Рафаел Бенитес.

Джейми Карагър разказва за ситуацията в клуба преди 16 години. „Жерар Улие загуби работата си и един от управниците в клуба Рик Пари интервюира Рафаел Бенитес в един етап от сезона. Но едно от имената, които се споменаваха, беше това на Жозе Моуриньо. Бях чувал повече неща за Рафа Бенитес, тъй като той бе в испанското първенство с Валенсия. Но имах усещането, че Моуриньо няма как да бъде мениджър на Ливърпул. Може би заради начина, по който се държеше. Спомням си когато Моуриньо тичаше по тъчлинията на „Олд Трафорд“, след като Порто бяха отстранили Манчестър Юнайтед. В някои играчи в клуба имаше едно чувство, че такова поведение не е присъщо за тим като Ливърпул, не можеш да си позволиш да направиш нещо такова“, разказа Карагър.

В крайна сметка Жозе Моуриньо отиде в Челси и „сините“ станаха шампиони на Висшата лига през следващия сезон. Рафаел Бенитес пък спечели Шампионската лига с тима на Ливърпул, тъй че и двата клуба са останали доволни от треньорските си назначения. А ето кой бранител желае Специалния в Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички