Истинската битка за Топ 4 едва сега започва, кой ще играе в Шампионска лига и кой в Лига Европа


Истинската битка за Топ 4 едва сега започва, кой ще играе в Шампионска лига и кой в Лига Европа
Снимка: Gulliver/GettyImages

1529 0

Отборите на Челси и Тотнъм продължават спора за трона в Англия. "Сините" имат аванс от четири точки на върха пред "шпорите", като до края на кампанията във Висшата лига остават 4 кръга. Двата тима обаче имат и по два отложени мача, които ще им дадат шанс да се откъснат още повече пред другите отбори.

И докато Челси и Тотнъм са сигурни участници в Шампионска лига догодина, Ливърпул, Манчестър Сити, Арсенал и Манчестър Юнайтед ще се борят за другите две места, които дават право на участие в най-комерсиалния футболен турнир.

Към момента играчите на Юрген Клоп са трети в подреждането с 66 точки, но са изиграли всичките си мачове до момента, докато другите желаещи да се наместят в първата четворка са с по два отложени мача, а "артилеристите" дори имат три двубоя по-малко от мърсисайдци. До края на кампанията 18-кратните шампиони на Англия нямат мачове с директни съперници за Топ 4. За тях предстоят две домакинства и две гостувания. Те ще приемат на своя "Анфийлд" Саутхямптън и Мидълзбро, а визити имат срещу Уотфорд и Уест Хям.

Манчестър Сити е с две точки по-малко от Ливърпул, но и две отложени срещи. Първият сезон на Хосеп Гуардиола в Англия не е никак лек, като той отпадна от всички възможни надпревари с "гражданите", а едно евентуално изпадане от Топ 4 ще се счита за тотален провал на "Етихад". До края на кампанията те ще се изправят срещу Манчестър Юнайтед, Кристъл Палас, Лестър и Уест Бромич у дома. Освен това имат и две гостувания - на Мидълзбро и на Уотфорд в последния кръг.

Манчестър Юнайтед продължава битката за трофея в Лига Европа, като най-успешният тим от Острова вече е на 1/2-финал. При успех във втория по сила европейски клубен турнир, те ще се класират диретно за Шампионска лига, без значение от класирането си във Висшата лига. Те са с 63 пункта към момента и два мача по-малко от Ливърпул. Тежки контузии обаче скъсиха драстично пейката на Жозе Моуриньо, като той няма да може да разчита на голмайстор №1 на тима за сезона Златан Ибрахимович, както и на защитниците Маркос Рохо, Крис Смолинг и Фил Джоунс, а за дълъг период контузен е и Хуан Мата. До края на сезона "червените дяволи" ще играят с градския си съперник, Суонси (домакинство), Арсенал (гостуване), Тотнъм (гостуване), Саутхямптън (гостуване) и Кристъл Палас (домакинство).

Арсенал е най-назад в класирането. "Топчиите" са седми към момента, като пред тях е и Евертън. Играчите на Арсен Венгер обаче имат 3 мача по-малко и ако успеят да вземат пълен актив от точки, ще се изравнят с третия към момента Ливърпул. Освен това лондончани се класираха и за финала на ФА Къп, след като през уикенда се наложиха с 2:1 над Манчестър Сити. До края на сезона те ще играят с Лестър (домакинство), Тотнъм (гостуване), Манчестър Юнайтед (домакинство), Саутхямптън (гостуване), Стоук Сити (гостуване), Съндърланд и Евертън (домакинства).

Програмата на Ливърпул до края на сезона на Острова изглежда най-лесна, но всички фенове на футбола в Англия знаят проблемите, които момчетата на Юрген Клоп изпитват срещу отбори, които са по-назад от тях в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички