Ето затова Златан е в Юнайтед! "Червените дяволи" взеха Купата на Лигата в драма с късен гол


Ето затова Златан е в Юнайтед! "Червените дяволи" взеха Купата на Лигата в драма с късен гол
Снимка: Guliver/GettyImages

3311 0

Всички скептици относно трансфера на Златан Ибрахимович в Манчестър Юнайтед замлъкнаха дружно, след като шведът блесна с 2 гола и донесе късна победа с 3:2 над Саутхямптън във финала за Купата на Лигата.

Нападателят вкара отркиващия гол в срещата от пряк свободен удар, а 3 минути преди края на редовните 90 минути с глава направи Форестър безпомощен за 3:2.

"Червените дяволи" обаче можеха сериозно да страдат. Първо гол на Габиадини беше отменен при 0:0 в началото на мача, а при резултат 2:0 след голове на Златан и Лингаард "светците" изравниха с голове на италианеца в 44' и 48'.

В 87' обаче Златан реализира за 3:2 и донесе втория трофей във витрината на Моуриньо начело на Юнайтед. Саутхямптън може и да беше по-добрият отбор, имаше по-добрите положения и дори съдията отмени редовен гол, но за историята ще остане драматичната победа на 20-кратните шампиони в края.

Съставите:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Бейли, Смолинг, Рохо, Ерера, Погба, Лингард, Мата, Марсиал, Ибрахимович

Саутхамптън: Форстър, Соарес, Йошида, Стивънс, Бертранд, Ромеу, Дейвис, Уорд-Праус, Тадич, Редмънд, Габиадини

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Манчестър Юнайтед се опита да наложи волята си от самото начало, пресирайки високо своя съперник. Пол Погба дори пробва рефлекса на Бен Фостър в 5', но английският национал успя да парира лесно.

В 10' Редмънд направи за смях Рохо и нахлу в наказателното поле и пусна пас в малкия пеналт за Габиадини - италианецът вкара, но голът беше отменен заради засада. Такава обаче нямаше, след като Смолинг беше покрил нападателя с половин метър - жесток удар за "светците".

5 минути по-късно Манчестър Юнайтед получи право да изпълни пряк свободен удар на около 25 метра фронтално от вратата. Златан с мощен и много техничен шут направи Фостър безпомощен и 1:0 в полза на фаворитите в мача.

В 38' "червените дяволи" вече имаха категоричен аванс. Страхотна акция се разви отляво на нападението, а Рохо изведе Лингаард в наказателното поле - прекрасен удар в долния ляв ъгъл и 2:0.

Дълбоко в добавеното време обаче "светците" се върнаха в мача. Уърд Праус беше изведен по дясното крило и пусна убийствен пас към вратата на Де Хеа, а там Габиадини засече и италианският ас вкара за 2:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на почивката Жозе Моуриньо извади Хуан Мата и на негово място пусна Майкъл Карик, който да помогне в дефанзивен план, след като "светците" имаха куп положения през първите 45 минути.

Това обаче не помогна, а още след първия корнер Саутхямптън изравни. "Червените дяволи" не успяха да изчистят добре и топката беше върната към малкото наказателнот поле. Погба остана под топката, а Габиадини отново надигра Смолинг и нанесе втория си точен удар в мача - 2:2 на "Уембли".

В 63' Саутхямптън можеше да направи пълен обрат, след като при центриране Ориол Ромеу надскочи Погба и стреля с глава, но топката срещна страничния стълб - страхотен късмет за Де Хеа.

След нов корнер пред вратата на Де Хеа "червените дяволи" оформиха бърза контраатака. Защитата на "светците" успя да я спре, но топката стигна до лявото крило. Там Рашфорд едва не загуби топката, но успя да подаде на Ерара отдясно. Той качи топката на главата на Златан и нападателят реализира - 3:2.

Преди мача

Задачата обаче няма да бъде никак лесна. Саутхямптън безспорно беше изненадата в турнира, а освен това "светците" нямат допуснат гол за Купата на Лигата, въпреки че играха полуфинални мачове срещу най-резултатния тим през първата половина от сезона - Ливърпул.

Саутхямптън спря мечтата на феновете за емблематичен за Англия финал, като възпитаниците на Клод Пюел са готови на нова изненада, особено ако отново запазят вратата си суха.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички