Цифрите говорят - сбърка ли Гуардиола със смяната на вратарския пост?


Цифрите говорят - сбърка ли Гуардиола със смяната на вратарския пост?

2210 0

Една от най-широко дебатираните теми в Англия е свързана с вратарския пост в Манчестър Сити. Както е известно, в началото на сезона Хосеп Гуардиола заложи на Вили Кабайеро и даде Джо Харт на Торино, взимайки стража на Барселона Клаудио Браво. Но това се оказа ход, който по-скоро навреди на "гражданите".

Каталунецът предпочете вратар, който играе по-добре с крака, въпреки че няма опит в Англия, а и в Европа, тъй като за Барселона в Шампионска лига пазеше Марк Аднре тер Щеген. И това се показва ясно в мачовете през настоящия сезон в Англия.

Джо Харт отиде в отбор от средна класа в Серия А и е допуснал 25 гола, докато Браво трябваше да внесе стабилност в състава на Сити. Вкараните срещу него 23 гола обаче не говорят добре за отбор с претециите на "гражданите".

Английският национал е допуснал 2 гола след собствени грешки, докато при Браво броят е точно 1. Повече чисти мрежи има Харт - 5 срещу 4, а стражът на Торино има и значително повече спасявания - 49 срещу едва 26 за неговия наследник на "Етихад". Овладените при центриране топки също са в полза на Харт - 51 срещу 28, като се има предвид че срещу Браво центриранията са далеч повече.

Както е известно, Гуардиола взе Браво заради добрата му игра с крака. Но разликата всъщност не е толкова голяма, след като Харт записва 70% точни подавания срещу 75% в полза на съперника му.

Сайтът за статистики Squawka категорично застава на страната на Харт, като неговите статистически данни са оценени на общ сбор от 169, докато рейтингът на Браво е отрицателен (-28.52). Очевидно е чие влияние е по-позитивно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички