Цели 3 късни гола разпалиха страстите в мача на Манчестър Сити за ФА къп


Цели 3 късни гола разпалиха страстите в мача на Манчестър Сити за ФА къп
Снимка: Guliver/GettyImages

1197 0

Четвъртодивизионният Нюпорт Сити направи максимално интересен двубоя от осминафиналите на ФА къп срещу Манчестър Сити, но в крайна сметка "гражданите" взеха своето срещу скромния си съперник и спечелиха с 4:1 при тежките условия на стадиона на домакините.

През първото полувреме голове не паднаха, но двата отбора удариха по една греда, а Едерсон трябваше да прави брилянтно спасяване срещу Бейкинсън, който стреля от упор с глава след центриране от фланга.

"Небесносините" поведоха скоро след подновяването на играта, след като Жезус изведе страхотно Сане отляво, а германецът се опита да изведе Фоудън сам срещу вратата. Пасът беше пресечен от вратаря, който се опита да избие с ръце, но насочи топката право във вратата си - 0:1.

Четвърт час преди края Фил Фоудън направи страхотен индивидуален пробив, мина покрай защитник и от 10 метра реализира за 0:2. Феновете получиха искрица надежда за късна драма, след като Лапорт се намеси ужасяващо в защита и подари топката на Амонд, който изпревари Отаменди и прехвърли Едерсон, който излезе неразчетено около точката за дузпа.

Още след изпълнението на център Фоудън отново блесна с индивидуален пробив, нахлувайки в наказателното поле. Той беше заобиколен от петима играчи, но все пак намери пространство за удар и реализира - 1:3. В последните секунди на добавеното време Рияд Марез се разписа за крайното 1:4.

В другите мачове днес Дарби Каунти на Франк Лампард отпадна от турнира след поражение от елитния Брайтън, докато Милуол удари Уимбълдън като гост с 0:1, класирайки се към 1/4-финалите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички