Легенда на Челси: Кепа трябва да е по-силен психически


Легенда на Челси: Кепа трябва да е по-силен психически
Снимка: Getty Images/Guliver

2909 0

Бившият футболист на Челси и любимец на феновете на отбора Джанфранко Дзола се изказа по казуса с вратаря на клуба Кепа Арисабалага. Най-скъпата покупка в историята на клуба бе оставен на резервната скамейка в двубоя срещу Лестър на 1-ви февруари и оттогава не получава шанс за изява, след като наставникът на тима Франк Лампард предпочита да залага на Вили Кабайеро на вратата на Челси.

Испанският страж има шанс да се завърне между гредите в утрешния двубой на лондончани срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига, като вече започнаха много сериозни спекулации за бъдещето на вратаря в клуба след четири поредни мача на резервната скамейка. Дзола имаше възможност да наблюдава качествата на Кепа, след като бе асистент на Маурицио Сари на „Стамфорд бридж“ през изминалата кампания. „Той е страхотен вратар и е добър в играта с крака, което е едно от най-важните неща, тъй като отборът предпочита да изнася топката по земя. Има добри рефлекси и е много здрав, има страхотна физика за вратар. Има обаче две сфери, в които може да се подобри. Първата е, че трябва да покрива защитниците при опитите им да изчистят топката. Втората е неговият характер – трябва да бъде по-стабилен психически. Но е нормално – той е във втората си година във Висшата лига, във втората си година в отбор като Челси, където амбициите и очакванията от вратарите са много големи“, каза Джанфранко Дзола.

Заместникът на испанеца Вили Кабайеро също не се представя по особено убедителен начин, след като допусна 5 гола в 3-те мача от Висшата лига, в които беше титуляр. Челси приема Байерн Мюнхен в утрешната вечер от 22ч. А ето до какъв конфликт в Челси се стигна заради Кепа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички