Звезда на Сити защити Гуардиола от нападките в расизъм


Звезда на Сити защити Гуардиола от нападките в расизъм
Снимка: Getty Images/Guliver

1789 0

Една от звездите на Манчестър Сити - Кевин де Бройне, защити мениджъра на тима Хосеп Гуардиола след обвиненията в расизъм от страна на Яя Туре. "Той настоява, че няма проблем с чернокожи играчи, защото е твърде интелигентен, за да го хванат. Но когато се види, че има проблеми с африканските играчи, където и да иде, започвам да си задавам въпроси", бе коментарът на Туре.

"Никога не съм виждал нещо подобно. Би било странно, ако треньорът беше расист, тъй като в нашия отбор има много тъмнокожи момчета. Затова не знам какво каза Яя или може би думите му са били погрешно тълкувани или преувеличени. Когато не играете, винаги се опитвате да намерите извинение", заяви Де Бройне пред BBC.

"Направихме най-добрия сезон в историята на клуба, а това означава, че треньорът е взел правилните решения. Може би Гуардиола е преценил, че Яя не е в оптимална форма. Никога не съм ставал на расистки прояви в Манчестър Сити”, добави белгийският национал.  

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички