Злокобен крал стои зад възхода на Лестър


Злокобен крал стои зад възхода на Лестър

2762 0

Призрачни статистики разкриха истинските причини за възхода на "Лестър". Зад успехите на "лисиците" стои една от най-зловещите фигури в английската история, разкри "Сън".

Тимът бе западнал, но нещата се променят през 2012 година. Това археолози са откриват костите на крал Ричард III. И то точно под паркинга на стадиона на "Лестър" - "Кинг пауър". Преди това време сегашното страшилище във Висшата лига има едва 32% успеваемост в мачовете си в Чемпиъншип. Нещата обаче се променят главоломно, когато останките на спорния владетел са погребани повторно на 1,6 км. от игрището на "лисиците". Това става на 26 март 2015 г. Отдалечаването на Ричард III от "Кинг пауър" вдига почти двойно процента на победи - 63 на сто! Нито един друг клуб във Висшата лига

може да похвали с подобно постижение

Успеваемостта на отбори като "Ман Сити", "Арсенал" и "Тотнъм" през този период, е съответно 60, 55 и 45%.

Археологическото откритие предизвика сензация през 2012 г, но имаше и доста съмнения, че това е тялото на Ричард Гърбавия. На специалистите от университета в Лестър се падна честта да разбулят загадката. Те се хвърлиха с жар да докажат, че костите принадлежат на последния английски владетел загинал в битка. Интересен факт, че докато текат анализите за датиране на скелета и сравнение на неговото ДНК с тези на роднини, победният процент на "Лестър" пада до тревожните 14 на 100. През февруари 2013 година бе сложена точка на споровете. Специалистите бяха единодушни, че това са останките на Ричард III. Кралят бе погребан повторно с подобаваща за владетел церемония в катедралата в Лестър през март. Тогава "лисиците" са в серия от два равни и шест загуби в последните си 8 двубоя. Невероятно, но

призрачна сила вдига отбора

за седем победи от девет мача под ръководството на мениджъра Найджъл Пиърсън. Така "сините" се спасиха от изпадане. През следващият сезон пък "Лестър" спечели 20 от 32 възможни мача в първенството. За феновете му е ясно - зад победите стои Ричард III, който най-после е намерил покой и е вдъхнал сила на любимия им клуб. Снощи "Лестър" приеха "Ливърпул" именно на специалния за тях стадион "Кинг Пауър". Преди двубоя мениджърът на "лисиците" Клаудио Раниери обяви, че този сезон е най-големият шанс за тима да обере славата на Острова. "Това е възможност, която се открива веднъж в живота. Приказката ни е същата като тази за Давид и Голиат. Но ние се борим и всички фенове са зад нас", заяви италианецът.

Ричард Глостър е рода Йорк е последният представител на династията на Плантангенетите. Той има природен дефект, който му носи прякора Гърбавия. Изкачва се на трона през 1483 г след смъртта на племенниците си Едуард V и Ричард. Краят на царуването му настъпва на 22 август 1485 в битката при Босуърт. 32-годишният крал претърпява поражение и загива на бойното поле. Смъртта му бележи края на Войната на розите и възхода на династията Тюдор. Ричард III е покрит с печална слава най-вече заради едноименната пиеса на Уилям Шекспир.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички