Защо би било грешка Солскяер да получи постоянно назначение сега?

Експертът на "Sky Sports" Гари Невил изрази мнение, че все още е твърде рано Манчестър Юнайтед да предлага постоянен договор на Оле Гунар Солскяер, който през декември бе назначен за временен мениджър. Норвежецът спечели 10 от 11-те си мача начело на "червените дяволи" и се превърна във фаворит за постоянен наставник на тима.

През уикенда Юнайтед срази Фулъм с 3:0, а агентът на Солкскяр бе забелязан в компанията на изпълнителния директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд, във връзка с което се понесоха слухове за скорошно подписване на постоянен контракт с норвежкия специалист. Невил обаче препоръча на Юнайтед да изчака поне до април.

В Манчестър Юнайтед взеха важно решение - Солскяер остава за постоянно

Ръководството на Манчестър Юнайтед е взело важно решение. "Червените дяволи" ще назначат за постоянно Оле Гунар Солскяер, който бе назначен на мя...

"Мисля, че все още е твърде рано да му се дава тази работа. В края на април, когато до края на сезона остават шест седмици, ще бъде точното време, за да се вземе решение. Клубът трябва да анализира своите чувства, тези на запалянковците, както и резултатите. Сега моментът още не е настанал, предстоят седем или осем тежки срещи", анализира бившият футболист.

БИВШ ХАЛФ НА ЮНАЙТЕД: ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ РЕЗУЛТАТИТЕ НА СОЛСКЯЕР

"При всички случаи Солскяер направи голяма заявка, за да получи тази работа за постоянно. Ако Манчестър продължава в същия дух и финишира в Топ 4, тогава за клуба би било огромен риск да не назначат Солскяер. Ако похарчат 30-40 млн. паунда за покана на друг наставник, а през октомври тимът е пети в класирането, целият ад ще излезе на свобода. Хората ще говорят: "Защо не дадохте тази работа на Оле, когато беше толкова добър. Все още мисля, че не трябва да се обявява това, тъй като веднага ще се появят слухове кого иска да купи и с кой да се раздели. В момента атмосферата е добре, но при назначение веднага ще се появят въпроси", допълни Невил.

Според норвежкия треньор отборът може да стане и шампион. Ето какво е условието, за да го постигне. 

Още по темата

Please select answer!