Защитникът с най-много асистенции е виновен за слабото представяне на Челси


Защитникът с най-много асистенции е виновен за слабото представяне на Челси
Снимка: Guliver/GettyImages

1351 0

От началото на сезона Сесар Аспиликуета е един от най-добрите атакуващи защитници, въпреки че това не е неговата роля в Челси. Той има цели 5 асистенции от началото на сезона, но слабата серия, в която влезе английският тим напоследък, до голяма степен се дължи на опитния испански бранител.

През миналата година фланговият бранител беше преквалифициран в централен защитник, заради сериозната липса на кадри на тази позиция. Антонио Конте обаче рискува с Аспиликуета, което му донесе страхотен успех - Челси имаше най-добрата защита в Англия, а Аспи беше един от най-добрите през сезона.

Няколко месеца по-късно обаче той не е на същото ниво. Срещу Кристъл Палас той си отбеляза автогол, а след това остави Заха да се настани удобно в наказателното поле, да получи подаване и да отбележи победния гол. В мача той загуби над 50% от единоборствата, в които беше въвлечен, а движението му в защита беше далеч от обичайното.

Формата му се затвърди и в двубоя срещу Рома. Той беше частично виновен за два от трите гола на Рома, а играта му срещу Александър Коларов беше много слаба. Той осъществи едва 1 от 4-те си шпагата в мача, загуби много високи топки и прякорът му "Mr. Dependable" определено не се оправдава в последните няколко месеца. Последните 180 футбол на неговата сметка просто затвърждават впечатлението, че в момента испанецът е далеч от най-добрата си форма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички