Защитник на Ливърпул: Клоп внася спокойствие в съблекалнята


Защитник на Ливърпул: Клоп внася спокойствие в съблекалнята
Снимка: Getty Images/Guliver

1375 0

Защитникът на Ливърпул Андрю Робъртсън не прие за сериозни спекулациите, че мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп е напрегнат след двете поредни равенства срещу Лестър и Уест Хем. Издънките на "червените" позволиха на Манчестър Сити да се завърне на върха в Премиършип, но Ливърпул отново се изкачи на първата позиция в класирането след класическия си успех с 3:0 над Борнемут. Тимът се бори за първата си титлата в ерата на Висшата лига и първа от 1990 година насам.

"Той е много спокоен и внася това спокойствие и в съблекалнята. Целият треньорски щаб е усилено зад нас играчите и ни подкрепя непрекъснато. Когато хората казват, че той е нервен или ние сме нервни, това няма как да бъде по-далеч от истината. Той се опитва всячески да ни върне на правилния път и след днешния двубой това очевидно се случва. По отношение на нас, ние не усещаме никакво напрежение – няма значение дали побеждаваме, завършваме наравно или губим“, заяви той.

Представянето срещу Борнемут, който е загубил последните си девет мача като гост и има 13 поражения в последните 18 срещи във всички надпревари, показа, че Ливърпул се завърна към високата си преса и клиничните контраатаки, които се оказаха толкова успешни за отбора от началото на сезона. Садио Мане се разписа в четвърти последователен мач във Висшата лига за първи път, а за категоричната победа вкараха още Жоржиньо Вайналдум и Мохамед Салах. Ливърпул пътува за испанския курорт Марбея в понеделник, където ще проведе кратък подготвителен лагер преди битките в първенството и Шампионска лига.

"Не мисля, че това бе послание за някой от другите отбори. Това е по-скоро съобщение за нашите фенове и всички, които ни подкрепят, че ние сме още тук в битката за титлата. Борихме се и постигнахме желания резултат“, завърши бранителят. Ливърпул приема у дома Байерн Мюнхен на 19 февруари в първи осминафинален сблъсък от Шампионската лига, а на 24-и гостува на Манчестър Юнайтед в голямото дерби на Англия.

Междувременно една от легендите на Ливърпул сподели мнение, че двама от играчите на "червените" нямат място на "Анфийлд". Повече подробности - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички