Започна още едно разследване срещу Манчестър Сити


Започна още едно разследване срещу Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1962 0

От Висшата лига започват разследване срещу шампиона Манчестър Сити. Това се случва ден, след като и от УЕФА заявиха, че ще разследват "гражданите" за нарушаване на Финансовия феърплей.

След като преди няколко години "гражданите" изтърпяха първо наказание за нарушаване на новото правило за финансов контрол, сега шампионът на Англия е пред угрозата да получи второ наказание, което ще бъде още по-тежко. В Англия освен за нарушаване на правилата на Финансовия феърплей ще бъдат разследвани и за начина на привличане на млади играчи в академията на Сити.

От немското издание Der Spiegel също разкриха за платена сума в размер на 200 000 паунда на агента на Джейдън Санчо, още когато футболистът е бил на едва 14 години. "Вече сме се свързали с Манчестър Сити и сме поискали съответните документи и информация относно обвинения. Поддържаме постоянен контакт с клуба", се казва в изявлението на Висшата лига.

Припомняме, че в последните месеци се очакваше разследването от УЕФА  да бъде обявено официално, а най-тежкото наказание за Манчестър Сити може да е изхвърляне от Шампионска лига (вижте подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички