Заместникът на Игуаин в Милан изпепели мечтите на Наполи за трофей


Заместникът на Игуаин в Милан изпепели мечтите на Наполи за трофей
Снимка: Guliver/GettyImages

1240 0

Милан, който само преди няколко дни финализира трансфера на Гонсало Игуаин в Челси, поднесе изненадата в турнира за Купата на Италия и отстрани Наполи, който беше считан за фаворит преди срещата на "Сан Сиро". "Росонерите" спечелиха с 2:0 срещу втория в класирането на Серия А, и то с голове на току-що акостиралият в "столицата на модата" Кшижтоф Пьонтек.

Още в 11' защитата на гостите "заспа", след като Лаксалт пусна наглед безнадежден 40-метров пас за Кшищоф Пьонтек. Бившият нападател на Дженоа обаче овладя топката между централните бранители, нахлу в наказателното поле и се разписа за 1:0.

Само 2 минути след попадението Лоренцо Инсинье направи сериозен пропуск, след като от страхотна позиция прати топката право в тялото на Донарума и той успя да избие.

Второто попадение на поляка се оказа още по-красиво. Той получи кълбото от Пакета в пеналтерията, но беше заобиколен бързо от двама защитници. Той рязко смени посоката и успя да намери пространство, стреля от неудобна позиция, но направи стража на гостите абсолютно безпомощен - 2:0.

До края на полувремето Наполи отново имаше шанс да намали, но подобно на 13' пропуск направи Лоренцо Инсинье. През вторите 45 минути "небесносините" започнаха силно, но Аркадиуш Милик се отчете с два непростими пропуска в рамките на само няколко минути. В 66' Оунас стреля много добре от границата на пеналтерията, но Донарума отново беше позициониран отлично и спаси вратата си от гол.

В 82' италианският страж направи двойно спасяване срещу Инсиньо и Оунас, с което отказа гостите и при най-добрия им шанс за гол в мача - 2:0 в полза на "росонерите".

В следващата фаза Милан ще се изправи срещу победителя от двойката Лацио - Интер, като мачът е в сряда вечер. В останалите двойки Ювентус посреща Аталанта, а Фиорентина - Рома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички