Забравил ли е Уейн Рууни как се играе като централен нападател?


Забравил ли е Уейн Рууни как се играе като централен нападател?

2145 0

Постоянните промени в позицията на Уейн Рууни на терена определено се отразяват негативно на звездата на Манчестър Юнайтед. След като започна кариерата си като централен нападател, сър Алекс Фъргюсън често го преквалифицираше като вътрешен полузащитник в последните си сезони, за да запълва дупки заради честите контузии в лагера на "червените дяволи".

Тази тенденция продължи и при Дейвид Мойс, и при Луис Ван Гаал, а сега се налага Уейн Рууни отново да бъде на върха на атаката, тъй като холандският специалист няма много алтернативи за върха на своята атака.

От началото на сезона обаче английският национал няма нито един гол в 4 мача, въпреки че негово редовно попадение беше отменено заради несъществуваща засада днес срещу Нюкасъл (0:0).

Критиките към Рууни заваляха още след първия кръг, като основната теза е, че той е позабравил какво е да играеш на върха на атаката. Твърде често той играе извън наказателното поле и е ролята му е по-скоро разиграваща, отколкото да завършва атаките. Това дава отражение и в 4 мача "червените дяволи" имат 2 гола, както и 3 срещу Брюж, но те са в Шампионска лига.

Статистиката на Уейн Рууни за 2015 година също говори за спад във формата му като нападател. През настоящата година той има само 4 гола и 1 асистенция в 21 мача от Висшата лига. Освен това той е отправил едва 17 удара, което е изключително малко за играч от неговия клибър.

Луис Ван Гаал се очаква да реагира на състоянието на Рууни. Въпреки че гласува пълно доверие на своя капитан, холандецът ще търси в следващите дни централен нападател, който да улесни задачата на английския национал. Проблемът пред ръководството на "червените дяволи" обаче е, че до края на трансферния прозорец остават по-малко от 10 дни, а централни нападатели на пазара почти няма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички