За по-малко от 4 години: Ливърпул даде 170 млн. паунда на Саутхемптън

Ливърпул счупи трансферния рекорд за защитник с привличането на Върджил ван Дайк от Саутхемптън, плащайки 75 млн. паунда. С този трансфер започна и изчисленията на Острова, като Daily Mail пресметна, че за по-малко от 4 години мърсисайдци са дали на "светците" 170,5 млн. паунда. 

През лятото на 2014г. Ливърпул привлече издънката Рики Ламбърт за 4 милиона, английския национал Адам Лалана за 25 и хърватина Деян Ловрен за 20. Нападателят се провали, като вкара едва 3 гола, преди да напусне. Лалана все пак разкри потенциала си въпреки няколкото контузии, с които трябваше да се справя. Ловрен пък тотално разочарова, заради което и се прибегна до търсенето на нов защитник.

Клоп към феновете: Забравете за цената на Ван Дайк, съдете по играта му

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп посъветва феновете на тима да забравят за трансферната сума, която тимът плати за привличането на Върджил ван Д...

Десният бек Натаниъл Клайн не купен за 12,5 милиона, но отново контузия попречи да разгърне потенциала си. Най-големият трансферен удар от Саутхемптън е Садио Мане, който бе привлечен за 34 милиона през 2016-а, но веднага стана основна част от тима. Сега очакванията към Ван Дайк са огромни, той трябва да подсили най-слабата линия в тима на мърсисайдци и да оправдае солидния трансфер.

Още по темата

Please select answer!