За по-малко от 4 години: Ливърпул даде 170 млн. паунда на Саутхемптън


За по-малко от 4 години: Ливърпул даде 170 млн. паунда на Саутхемптън
Снимка: Gulliver/GettyImages

957 0

Ливърпул счупи трансферния рекорд за защитник с привличането на Върджил ван Дайк от Саутхемптън, плащайки 75 млн. паунда. С този трансфер започна и изчисленията на Острова, като Daily Mail пресметна, че за по-малко от 4 години мърсисайдци са дали на "светците" 170,5 млн. паунда. 

През лятото на 2014г. Ливърпул привлече издънката Рики Ламбърт за 4 милиона, английския национал Адам Лалана за 25 и хърватина Деян Ловрен за 20. Нападателят се провали, като вкара едва 3 гола, преди да напусне. Лалана все пак разкри потенциала си въпреки няколкото контузии, с които трябваше да се справя. Ловрен пък тотално разочарова, заради което и се прибегна до търсенето на нов защитник.

Десният бек Натаниъл Клайн не купен за 12,5 милиона, но отново контузия попречи да разгърне потенциала си. Най-големият трансферен удар от Саутхемптън е Садио Мане, който бе привлечен за 34 милиона през 2016-а, но веднага стана основна част от тима. Сега очакванията към Ван Дайк са огромни, той трябва да подсили най-слабата линия в тима на мърсисайдци и да оправдае солидния трансфер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички