Юнайтед се отдалечи от топ 4 след равенство със Суонзи


Юнайтед се отдалечи от топ 4 след равенство със Суонзи
Снимка: Gulliver/GettyImages

718 0

Манчестър Юнайтед се отдалечи от топ 4 на Висшата лига, след като записа равен резултат 1:1 със Суонзи в мач от 35-ия кръг на английското първенство.

Гостите започнаха по-активно на „Олд Трафорд”, като още в 14-та минута Йоренте можеше да открие резултата, но Давид Де Хеа се намеси по бирилянтен начин и успя да предотврати попадение в своята врата. Малко след това Джордан Аю също бе близо до това да даде преднина за своя отбор, но отново стражът на „червените дяволи” показа завиден рефлекс и спаси опасен изстрел.

В добавеното време на първата част се стигна и до най-спорната ситуация в срещата. Джеси Лингард пусна прекрасен извеждащ пас към Маркъс Рашфорд, който се озова сам срещу Лукаш Фабиански, а впоследствие се строполи в наказателното поле на Суонси. Нападателят на Юнайтед видимо симулира, тъй като Фабиански бе с прибрани ръце, но в крайна сметка съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Уейн Рууни, с който играчите на Жозе Моуриньо излязоха напред в резултата.

През втората част и двата отбора имаха добри възможности да отбележат, но това се случи чак в 79-та минута. Гилфи Сигурдсон успя да изравни след красиво попадение директно от пряк свободен удар. До края на срещата гостите можеха да стигнат до пълен обрат, но удар на Том Керъл премина над напречната греда.

Така Манчестър Юнайтед остава на пето място в класирането с актив от 65 точки. Суонси пък остава в зоната на изпадащите на 18-та позиция с 32 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички