Юнайтед с мъчна победа над Уулвърхемптън и потенциална огромна загуба преди Ливърпул


Юнайтед с мъчна победа над Уулвърхемптън и потенциална огромна загуба преди Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

6035 0

Манчестър Юнайтед победи трудно с 1:0 Уулвърхемптън и се класира за следващата фаза от ФА Къп. "Червените дяволи" не впечатлиха с играта си, като достигнаха до успеха трудно. Той може да се окаже и твърде скъп, тъй като най-добрият играч на тима - Маркъс Рашфорд, напусна терена контузен само 15-ина минути, след като се появи в игра.

Момчетата на Оле Гунар Солскяер имат изключително тежък двубой в неделя срещу убедителния лидер Ливърпул, като именно заради това присъствието на Рашфорд е повече от задължително. Мърсисайдци имат само победи (20) във Висшата лига през този сезон, а единственото изключение е равенството именно срещу Юнайтед. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Двата отбора стартираха на високо обороти, като Раул Хименес имаше добър шанс да се разпише в 8-ата минута, но стреля слабо от пеналта с по-слабия си ляв крак. Две минути по-късно "вълците" стигнаха до попадение чрез Педро Нето, но то бе отменено заради игра с ръка при паса към него на Хименес. Късмет за Юнайтед.

Атаките към двете врати не спират, но по-опасните положения липсват. Хуан Мата имаше добра възможност за гол в 28-ата минута, но Руди се намеси по великолепен начин. Уулвърхемптън отговори с удар на Траоре, който обаче не затрудни Ромеро.

42' - най-чистата ситуация за Манчестър Юнайтед. След едно от многото дълги подавания от защитата на "червените", Даниел Джеймс успя да се измъкне зад бранителите на съперника и овладя топката, за да излезе очи в очи с Руди. За негово съжаление стражът отрази умело опита му. Това бе и последното интересно положение преди почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част започна така, както протече цялата първа - бърз и динамичен футбол, но без чисти голови ситуации. Само 4 минути след началото Руди направи 4-ото си спасяване след удар от дистанция на Мата.

52' - страхотна възможност за "червените дяволи". Уилямс намери чудесно Джеймс, а защитата на гостите заспа, за да позволи на уелсеца да стреля по диагонала на милиметри от страничния стълб.

67' - 1:0! Най-сетне един от двата отбора стигна до попадение. След изчистване на Хари Магуайър топката стигна до Марсиал, той напредна и пусна извеждащо подаване към Мата, който останал сам срещу Руди, технично го прехвърли, за да изведе Юнайтед напред.

Малко след 75-ата минута голямата звезда на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд притесни сериозно привържениците на тима. Само 15-ина минути, след като се появи в игра, той получи травма и трябваше да бъде принудително заменен. Англичанинът несъмнено е най-важният футболист на тима и би било голям удар за Солскяер, ако контузията е сериозна.

До края на двубоя Уулвърхемптън така и не успя да реализира попадение. Голът на Мата разстрой играта на "вълците", като те не съумяха да установят по-траен натиск в последните минути и по този начин напуснаха турнира. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Уилямс, Фред, Матич, Грийнууд, Мата, Джеймс, Марсиал

Уулвърхемптън: Руди, Сес, Коуди, Дендонкер, Джони, Невеш, Моутиньо, Дохърти, Нето, Траоре, Хименес 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Вероятно ще излезем със състав, подобен на този от предишния кръг на Висшата лига срещу Норич. Днес Ерик Байи тренира, така че е много близо до пълно възстановяване, но има нужда от още няколко дни. Може би ще бъде готов за мача с Ливърпул. Ашли Йънг няма да вземе участие по никакъв начин. Няма да видим Пол Погба, Скот Мактоминей и Маркос Рохо", заяви Солскяер на пресконференцията преди двубоя.

В последните 5 двубоя Юнайтед има две победи - срещу Бърнли и Норич, докато "вълците" имат само едно, но срещу Манчестър Сити в края на декември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички