Юнайтед едва не рухна на "Олд Трафорд" след дузпи срещу третодивизионен отбор


Юнайтед едва не рухна на "Олд Трафорд" след дузпи срещу третодивизионен отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

2338 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед трябваше да трепери до последно, но оцеля срещу третодивизионния Рочдейл в 1/8-финален сблъсък за Купата на Лигата. Двубоят на "Олд Трафорд" завърши при резултат 1:1 в редовното време, но при дузпите домакините показаха по-голяма увереност и не допуснаха грешка за 5:4. Така Юнайтед продължава напред към 1/4-финалите на надпреварата.

Мениджърът на "червените" Оле Гунар Солскяер заложи на любопитен състав, в който се забелязваха както твърди титуляри, така и резерви. Сред играчите на "Олд Трафорд" личаха имената на Пол Погба, Арън Уан-Бисака и Джеси Лингард. Атаката на тима пък бе водена от 17-годишния Мейсън Грийнууд.

Именно Грийнууд изведе "дяволите" напред в резултата в средата на второто полувреме, след като "червените" не успяха да пробият отбраната на своя скромен съперник в продължение на повече от час игра.

Успокоението за домакините обаче не продължи дълго, след като в 76-ата минута Люк Матисън изравни резултата, хвърляйки в екстаз гостуващите фенове. До края на мача Юнайтед стигна до няколко отлични възможности за гол, но не успяха да се възползват след добри изяви на стража на Рочдейл Робърт Санчес.

След като двата отбора не разрешиха спора помежду си в редовните 90 минути, се стигна до изпълнение на дузпи. При тях "дяволите" бяха безпогрешни, реализирайки и петте удара от бялата точка. Точни за домакините бяха Мата, Перейра, Фред, Грийнууд и Даниел Джеймс, а "грешникът" за Рочдейл бе Джими Кохан, чийто удар бе отразен от Ромеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички