Въведоха сериозна промяна в турнира ФА Къп


Въведоха сериозна промяна в турнира ФА Къп
Снимка: Getty Images/Gulliver

3043 0

Футболната асоциация на Англия обяви във вторник, че реваншите в петия кръг на ФА Къп ще бъдат премахнати от тазгодишното издание на турнира, а не както бе планирано от следващия сезон. Решението бе прието от Борда на директорите и бе въведено, за да избегнат английските отбори, които участват в други надпревари, допълнително сгъстен цикъл от срещи. Шест отбора от Англия вече се класираха за елиминациите в европейските клубни турнири, като ги очаква и междинен кръг във Висшата лига в края на февруари и март.

Петият кръг във ФА Къп ще се проведе както бе насрочен първоначално – в уикенда на 16/17 февруари, като ще се премести в средата на седмицата от сезон 2019-20 без реванши, като част от паузата в средата на сезона в Англия, одобрена от ФА, Премиър лийг и Карабао Къп през юни. Следователно, от този сезон нататък, срещите от петия кръг на ФА Къп ще се провеждат в един мач, като при равенство ще се играят продължения и дузпи, ако е необходимо.

Наградният фонд за състезанието бе удвоен в началото на сезона и само за него, ако двубой от петия кръг завърши при равенство в редовното време, наградният фонд за този кръг, който е на стойност 360, 000 паунда, ще бъде разделен между двата състава. 75% ще отидат за победителя, докато загубилият ще спечели 25% от парите. Третият кръг на надпреварата ще се проведе в първата седмица на януари 2019.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички