"Вълкът" отново изяде "дявола" в мач с нелеп автогол, червен картон и здрава битка


"Вълкът" отново изяде "дявола" в мач с нелеп автогол, червен картон и здрава битка
Снимка: Getty Images/Guliver

1295 0

Манчестър Юнайтед претърпя ново поражение от тима на Улвърхемптън в рамките на половин месец. "Червените дяволи" отстъпиха на "вълците" като гост с резултат 2:1 в мач от 32-я кръг на Висшата лига. В средата на месец март Юнайтед отново загуби със същия резултат от Улвс, но тогава мачът бе част от турнира ФА Къп.

Днешният двубой бе белязан от червен картон на Ашли Йънг, както и автогол на Крис Смолинг, който на практика донесе и победата за домакините. "Дяволите" създадоха повече положения в мача и отправиха повече удари по посока на вратата на своя съперник, но това не оказа влияние на крайния резултат.

Мачът започна добре за гостите, които откриха резултата благодарение на Скот Мактоминей в 13-тата минута. 12 минути по-късно нападателят на "вълците" Диого Жота успя да изравни за 1:1, с което двата отбора се прибраха в съблекалните на почивката.

През втората част Ашли Йънг се открои с по-груби изяви, като бе официално предупреден в 52-рата минута с жълт картон. Само пет минути по-късно главният арбитър Майк Дийн бе принуден да изгони англичанина заради ново грубо нарушение, показвайки му втори жълт и съответно червен картон.

Така домакините останаха с човек повече на терена, което им позволи да играят по-уверено и настъпателно. В 77-ата минута се стигна и до нелеп автогол, при който с главна "заслуга" се отчете Фил Джоунс, макар че топката бе изпратена зад гърба на Давид Де Хеа от друг защитник на "червените" - Крис Смолинг. Така гостите допуснаха пълен обрат в мача и до края на двубоя нямаха отговор на събитията на терена.

Манчестър Юнайтед пропусна възможността да се намести в топ 4, оставайки на 5-ото място с актив от 61 точки, колкото има и съставът на Тотнъм, но с по-добра голова разлика, а и мач по-малко. Улвърхемптън от своя страна задържаха седмото си място, като "вълците" се намират с една точка пред тима на Уотфорд, който е осми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички