Всички в националния на Англия искат Гарет Саутгейт да остане


Всички в националния на Англия искат Гарет Саутгейт да остане
Снимка: Guliver/GettyImages

1144 0

Защитникът на Тотнъм и националния отбор на Англия Кийрън Трипиър сподели, че всеки един от играчите на "трите лъва" иска селекционерът Гарет Саутгейт да подпише нов договор. Бранителят иска ситуацията около новия договор на Саутгейт да се изясни възможно най-скоро. "Гарет е фантастичен мениджър, аз и останалите обичаме да играем под негово ръководство. Решението все пак е негово и на Футболната асоциация, ние играчите уважаваме идеите на треньора и се надяваме всичко да завърши с подпис върху нов контракт".

Мениджърът има две оставащи години от настоящия си договор и все още няма индикации, че той ще преподпише с отбора, оставайки начело на англичаните до Световното първенство в Катар през 2022 година. Саутгейт опроверга слуховете, че иска да бъде треньор във Висшата лига на Англия и че е уморен от постоянните публикации в медиите относно личния му живот. Изпълнителният директор на Английската футболна асоциация Мартин Глен заяви, че ще се проведат разговори относно нов договор на наставника, но финансовото възнаграждение няма да отговаря на това на топ мениджърите във Висшата лига. В момента националният селекционер получава годишно около 2.5 млн. паунда, а евентуален нов контракт ще покачи заплатата му до 4 млн. паунда.

Трипиър говори и за настроението в отбора след загубата от Испания на старта на Лигата на нациите и предстоящата приятелска среща с Швейцария. Отборът се намира в серия от три поредни поражения за първи път от 1988 година насам. "Никой в отбора не може да бъде сигурен за своето титулярно място. Знаем, че се справихме отлично на Световното първенство въпреки загубата на полуфинала, но сега сме поели по нов път. Играхме добре срещу Испания, въпреки че паднахме. Бяхме равностойни на един от най-добрите отбори в света, особено през второто полувреме. Относно мача с Швейцария не мисля, че някой в състава ще излезе на терена с настройката, че е сме в серия от три поредни загуби във всички надпревари. Въпреки че срещата е приятелска, ние излизаме за победа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички