Време е за дерби: Всичко най-важно преди Ливърпул - Манчестър Юнайтед


Време е за дерби: Всичко най-важно преди Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Снимка: Gulliver/GettyImages

1333 0

Тази събота на стадион "Анфийлд" ще се изиграе най-голямото дерби на английския футбол, като Ливърпул приема Манчестър Юнайтед в среща от 8-я кръг на Висшата лига. Двата тима в момента се намират в коренно различна форма, но в толкова големи мачове може да случи всичко.

Каква е формата на двата тима от началото на сезона

"Червените дяволи" са един от двата най-постоянни отбора (заедно с Манчестър Сити) от началото на сезона. Жозе Моуриньо и момчетата му са на върха на таблицата след шест победи и едно равенство, като единствено отстъпват по голова разлика на градския съперник. Ромелу Лукаку умело води атаката на 20-кратните английски шампиони и от началото на сезона вече е записал на сметката си седем гола и една асистенция.

Галерия с евентуалната 11-орка на Ливърпул вижте в SPORTLIVE.BG.

Мърсисайдци имат проблеми от началото на сезона. Те спечелиха категорично дербито с Арсенал с 4:0, но проблемите срещу така наречените "слаби" отбори продължава. Грешките в защита в селекцията на Юрген Клоп пък валят една след друга, което води и до много допуснати попадения. Освен това нападението на "червените" не е така ефективно. Това се доказва от статистиката, след като тимът създава достатъчно голови положения, но трудно стига до попадения. Филипе Коутиньо отново се радва на добри мачове с екипа на Ливърпул, като в последните три мача се разписа три пъти в противниковите врати.

Галерия с евентуалната 11-орка на Манчестър Юнайтед вижте в SPORTLIVE.BG

Проблемите за Клоп и Моуриньо с контузени играчи

Двамата мениджъри обаче имат проблеми за решаване. Моуриньо няма да може да разчита на най-скъпия си играч - Пол Погба, който се контузи в мача с Базел от Шампионска лига. Освен него и Маруан Фелайни е с травма, като това ще остави голяма дупка в средата на терена, тъй като от началото на сезона двамата се представяха отлично в мачовете на тима.

Клоп също ще трябва да бори контузиите в тима си. След мачовете на Сенегал, звездата на тима Садио Мане се завърна с контузия, като ще е далеч от терените за повече от месец. Освен него с дълготрайна контузия е и Адам Лалана, който също ще пропусне срещата с "червените дяволи".

До момента двата най-успешни английски отбора са се изправяли един срещу във Висшата лига точно 170 пъти. Ливърпул е печелил 56 мача, а Манчестър Юнайтед 67, като 47 срещи са завършвали на равно. В тези 170 мача мърсисайдци са вкарали 209 гола, а "червените дяволи" - 229.

Съдия на срещата ще бъде Мартин Аткинсън, като статистиката показва, че когато той води битката между Ливърпул и Манчестър Юнайтед, тимът от "Олд Трафорд" безпроблемно печели мачовете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички