Внимавай, Арсенал! Топ отборът излиза срещу ел техник, строител и вратар-поничка


Внимавай, Арсенал! Топ отборът излиза срещу ел техник, строител и вратар-поничка

2400 0

Тази вечер Арсенал кръстосва шпаги с аматьорския тим Сътън Юнайтед в 1/8-финална битка за ФА Къп.

Любопитният съперник на "топчиите" започва своето пътешествие от 1/128-финалите - на този етап в битката за трофея влизат клубовете от Националната конференция, пета английска дивизия. Сътън Юнайтед заема в този шампионат 17-о място.

Феновете на скромния тим бяха много щастливи от новината, че ще играят срещу богаташкия елитен клуб. Ето как привържениците на отбора, в който няма нито един професионален играч, реагираха на жребия:

Сътън Юнайтед играе в 1/8-финалите на турнира за първи път. Преди това клубът, съществуващ от повече от 100 години, е стигал до 1/16-финалите: През 1989 г. загуби от Норич с 0:8, през 1970 г. от Лийдс с 0:6. Именно на мача с Лийдс преди половин век бе регистрирана рекордна посещаемост на стадиона на Сътън - 14 000 зрители.

Интересното е, че стадионът, който Сътън използва и досега, побира общо 5013 души. При това по-голямата част от феновете гледат футбол прави: на арената има само 765 седалки.

Между другото, стадионът е пуснат в експлоатация през 1912 г. - днес за първи път за 105 г. на него гостува Арсенал.

Ако все още се съмнявате, че мачът ще бъде много колоритен, вижте как изглежда секторът за гости:

Двама от футболистите на Сътън - Крейг Истмънд и Рори Диакон, като деца са играли в академията на Арсенал. Строител, треньор във фитнес клуб и електротехник са част от състава на съперника на Арсенал.

Най-интересната фигура в състава безспорно е вратарят на Сътън - 46-годишният Уейн Шоу, по прякор "вратаря-поничка".

"Още преди 15 г. ме нарекоха "Вратаря-поничка" и това не ме обижда. Може би съм най-дебелият вратар в света. Но в действителност аз почти не играя и няма да е съвсем честно да ме наричат действащ вратар. Аз седя на скамейката, в случай че се наложи моята помощ. Тежа 124-125 кг. Но имайте предвид, че аз съм и висок човек, така че едва ли мога да съм лек. Разбира се, че ще бъде чудесно, ако сваля 12-13 кг. Но пък тогава вече няма да бъда "вратаря-поничка", казва Шоу.

След "Алианц Арена" и Байерн, Арсенал отива да играе на малкия стадион на Сътън Юнайтед, играчите на който нямат трансферна стойност. Но това съвсем не означава, че отборът на Арсен Венгер ще направи с тях същото, което преживя в Мюнхен (1:5). Наскоро лидерът в пета дивизия Линкълн Сити победи като гост члена на Висшата лига Бърнли с 1:0.

А вие искате ли да видите четвъртфинал за ФА Къп между Линкълн и Сътън?

По материали от Sportbox.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички