Евертън унижи Манчестър Юнайтед и ги отдалечи от Топ 4 (ВИДЕО)


Евертън унижи Манчестър Юнайтед и ги отдалечи от Топ 4 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3828 0

Отборът на Евертън постигна една от най-големите си победи през сезона. "Карамелите" се наложиха с 4:0 над Манчестър Юнайтед на своя "Гудисън Парк" в среща от 35-я кръг на Висшата лига.

Днешния ден се превърна в голов празник за домакините. Още в 13' Ришарлисон даде аванс с чудесен удар от въздуха, а 15' преди почивката Гилфи Сигурдсон удвои с красив удар от далечно разстояние. Бомбардирането на вратата на Давид де Хеа продължи и през втората част, като в 55' Люка Дин се разписа с красив удар от воле. Тио Уолкът довърши "червените дяволи" след като завърши отлична контра атака за Евертън.

С тази победа "сините" от Ливърпул събират в актива си 49 точки за седмата позиция. Манчестър Юнайтед пък се отдалечава от Топ 4 и място в Шампионска лига през новия сезон. Те имат 64 точки и са шести, като изостават на две точки от Топ 4.

В първите минути тимът на Евертън бе по-опасен в предни позиции. В 11' Ришарлисон получи добър пас в наказателното поле и стреля по земя, но Давид де Хеа показа добър рефлекс и упя да избие.

2' по-късно обаче бразилецът все пак се разписа. След изпълнение на тъч  в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, топката бе отклонена и Ришарлисон я засече с красив ножичен удар - 1:0.

След допуснатия гол играчите на Оле Гунар Солскяер "се събудиха" и по-често поглеждаха към вратата на Джордан Пикфорд. В 19' Маркъс Рашфорд получи дълъг диагонален пас в наказателното поле и с десния крак опита атрактивно изпълнение, което обаче премина над вратата.

В 29' обаче нелогичното се случи и Евертън вкара втори гол. Гилфи Сигурдсон пое в средата на съперниковата половина, освободи се добре от Неманя Матич и стреля в близкия ъгъл, като направи Де Хеа безпомощен - 2:0.

10' след подновяването на играта сякаш домакините сложиха точка на спора. След изпълнение на корнер топката пред Де Хеа бе избита извън наказателното поле. Там обаче дебнеше Люка Дин, който с удар от въздуха матира испанския страж - 3:0.

Унижението за "червените дяволи" стана още по-голямо в 64'. Сигурдсон изведе отлично Тио Уолкът, който нямаше проблем да надбяга Крис Смолинг и да се разпише - 4:0.

След попадението на Уолкът Антони Марсиал и Неманя Матич имаха възможност да обстрелвата вратата на Пикфорд, но до 75' така и нямаше точен удар във вратата на домакините.

Преди мача

Евертън посреща Манчестър Юнайтед в най-интересния мач от неделната програма на Висшата лига. Двата тима ще премерят сили на "Гудисън Парк", като победата за "червените дяволи" е от изключително голямо значение.

Тимът на Оле Гунар Солскяер е в здрава битка с Тотнъм, Арсенал и Челси за място в Топ 4. След като победиха ПСЖ насред Париж в 1/8-финалите на Шампионска лига обаче, последваха серия слаби резултати, сред които отпадане от Шампионска лига и две загуби в последните пет мача в Премиършип. В същото време "карамелите" са в средата на таблицата и не могат да се борят за място в европейските клубни турнири.

СЪСТАВИ:

Евертън: Пикфорд, Дин, Зума, Кийн, Колман, Шнайдерлин, Гай, Бернард, Сигурдсон, Ришарлисон, Калвърт-Люин

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Смолинг, Джоунс, Далот, Погба, Матич, Фред, Рашфорд, Лукаку, Марсиал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички