Ван дер Ваарт посъветва Тотнъм кого да привлече


Ван дер Ваарт посъветва Тотнъм кого да привлече
Снимка: Guliver/GettyImages

2736 0

Бившият полузащитник на Тотнъм Рафаел ван дер Ваарт се е свързал с клубния президент Даниел Леви и го е призовал да подпише с крилото на Аякс Хаким Зиеш през следващия летен трансферен прозорец.

26-годишният футболист реализира изключителен гол за амстердамци при предишния им двубой с „шпорите“ в реванша от полуфиналите в Шампионска лига през май, а лондончани достигнаха до финала след повече отбелязани голове на чужд терен – 3:3. Мароканският национал бе спряган с трансфер в Тотнъм през лятото и Ван дер Ваарт, който вкара 28 гола в 77 мача за клуба по време на двугодишния си престой на стария стадион „Уайт Харт Лейн“, смята, че атакуващият играч ще бъде приветстван в редиците на Маурисио Почетино.

„Наистина се надявам той да отиде в Тотнъм, изпратих днес съобщение на Даниел Леви, което гласеше следното: „Купете Зиеш след края на сезона“. Убеден съм, че той ще стане сензация в Лондон, и му го пожелавам искрено. Надявам се Тотнъм да подпише с него“, сподели холандецът.

Зиеш се разписа при убедителния домакински успех над Фейенорд в неделя и вече има пет гола в десет мача в Ередивизи, както и попадение в три срещи в Шампионската лига. Той показа страхотна игра през изминалия сезон в Европа, като се разписа и двата двубоя с Реал Мадрид за крайния успех с 5-3 във фазата на осминафиналите.

От настоящия му договор с Аякс остават още около три години след преподписването му през август. Танги Ндомбеле, Джовани Ло Селсо, Кион Етете и Джак Кларк пристигнаха в северен Лондон това лято – въпреки че последният бе пратен обратно под наем в Лийдс. Тотнъм се опита да привлече и нападателя на Ювентус Пауло Дибала, но според Sky Sports „шпорите“ вече са насочили вниманието си към бразилеца Евертон Соарес от Гремио.

Междувременно се появиха информации, че Манчестър Сити планира да се раздели с една от големите си звезди в нападение (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички