Ван Дайк вече не е най-скъпият защитник в света след сделка на Манчестър Юнайтед


Ван Дайк вече не е най-скъпият защитник в света след сделка на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

7078 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед "дръпна спусъка" на най-скъпата сделка за защитник в историята на футбола. "Червените дяволи" договориха английския национал Хари Магуайър, а сумата скочи до рекордните 85 милиона паунда за услугите на бранителя на Лестър.

До последно английският гранд се опитваше да свали сумата под 75 милиона паунда, но ръководството на "лисиците" действа категорично и е дало да се разбере, че няма да продаде защитника за нито една стотинка по-малко от 85 милиона паунда. Английските медии гръмнаха в петък следобед, че двата тима са се разбрали за тази сума и Магуайър ще е новият лидер на дефанзивната линия на Манчестър Юнайтед.

Журналистите Сам Уолъс и Джон Пърси са категорични, че сделката вече е сключена, а това прави английският ас най-скъпият защитник на света. Досега тази титла носеше Върджил Ван Дайк, който беше взет срещу 77 милиона паунда преди година и половина от Ливърпул.

Това не е единствената добра новина за "червените дяволи". Отборът иска да привлече Пауло Дибала, а Кристиано Роналдо изглежда помага на Манчестър Юнайтед за сделката (подробности четете в тази статия на SportLive.bg).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички