ВИДЕО: Юнайтед срещу Арсенал през 2005 г. - 19-годишният Роналдо в центъра на запомнящ се мач


ВИДЕО: Юнайтед срещу Арсенал през 2005 г. - 19-годишният Роналдо в центъра на запомнящ се мач
Снимка: Getty Images/Guliver

13144 0

Манчестър Юнайтед и Арсенал излизат тази вечер един срещу друг в едно дерби, което датира от десетки години. Един от най-запомнящите се сблъсъци, безспорно, е този от 2005 г. на тогавашния дом на "топчиите" - "Хайбъри".

Тогава, още преди двата отбора да излязат на терена, се стига до спречкване. Капитаните Рой Кийн и Патрик Виера се сдърпват в тунела, но съдията ги разтървава. 19-годишният Кристиано Роналдо е титуляр за "червените дяволи". Още в началото на двубоя, португалецът участва в ситуация с легендата на "артилеристите" - Тиери Анри. След това положение, Роналдо е освиркван до края на мача.

Това обаче само го мотивира. През второто полувреме, при резултат 2:1 за Арсенал, CR7 реализира две попадения в рамките на 4 минути, като и след двете призовава феновете на Арсенал да бъдат тихи. Към края на мача Джон О'Шей добавя още един гол, за да оформи крайния резултат - 4:2 за Юнайтед.

Тази вечер Манчестър Юнайтед и Арсенал ще играят от 22:00 часа българско време. Вижте къде можете да гледате дербито - тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички