ВИДЕО: Сити с невероятна издънка след късна драма, рискува да остане на 11 точки от върха


ВИДЕО: Сити с невероятна издънка след късна драма, рискува да остане на 11 точки от върха
Снимка: Getty Images/Guliver

2559 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити продължава с меко казано неубедителното си представяне през този сезон. "Гражданите" не успяха да победят Нюкасъл, който се намира във втората половина на таблицата. Двата тима завършиха при резултат 2:2, а "свраките" се оказваха изоставащи на два пъти. 

Срещата очаквано започна и премина под контрола на гранда от Манчестър. Момчетата на Пеп Гуардиола съумяха да реализират сравнително рано - в 22-рата минута чрез Рахийм Стърлинг. Англичанинът размени няколко паса с Давид Силва, като вторият, не и без помощта на късмета, успя да се промуши през няколко противникови играчи, след което подаде към Стърлинг, за когото не бе проблем да се разпише от близка дистанция.

Домакините успяха шокиращо да възстановят равенството с една от малкото си атаки в целия двубой. Тя обаче бе проведена по прекрасен начин. Играчите на Нюкасъл съумяха да преодолеят отбраната на Сити с премерени и бързи пасове, за да се стигне до прецизния завършващ удар от страна на Джетро Вилемс. Всичко това - само 3 минути след гола на Стърлинг.

При този резултат завърши и първото полувреме, а още от началото на второто "гражданите" започнаха да упражняват по-голям натиск. Все пак, така и не успяваха да стигнат до гол след поредица от пропуски, за да се стигне до 82', когато Кевин де Бройне за пореден път показа своя гений. Белгиецът овладя избита топка и с топовен удар извън наказателното поле разстреля безпомощния Мартин Дубравка.

Всичко изглеждаше ясно, но не така смяташе Джонджо Шелви. Отново броени минути след гола на Де Бройне, Нюкасъл съумя да изравни. "Свраките" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар след нарушение на Фернандиньо. Очевидно упражнявана на тренировките на тима заучена ситуация, която даде възможност на Шелви да стреля отдалеч и да реализира нов впечатляващ гол.

Ударите в мача са 24 на 6 в полза на Сити, а точните такива - 9 на 3. Процентът притежание също е внушителен и в полза на "гражданите" - 77% - 23%. Въпреки това, Пеп Гуардиола и компания не показа достатъчно, за да си тръгне с 3-те точки и дава шанс на водача Ливърпул да се откъсне на цели 11 пункта пред тях. Лестър има възможност отново да си върне второто място.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички