ВИДЕО: Челси надви изпадащия Кардиф с гол от засада и втори след 90'


ВИДЕО: Челси надви изпадащия Кардиф с гол от засада и втори след 90'
Снимка: Getty Images/Guliver

1028 0

Челси постигна малко неочаквана победа над изпадащия Кардиф Сити, след като изоставаше с 0:1 до 84-ата минута на мача от английското първенство. С гол от засада и втори в добавеното време "сините" успяха да си осигурят пълния комплект точки и да съхранят шансовете си в битката за място в топ 4. Любопитното е, че мениджърът на Челси не пусна титуляри звездите си Еден Азар и Нголо Канте, като за белгиеца това се случи за първи път от 4 ноември насам, а за французина - за първи път през сезона. 

Кардиф откри резултата в 46' след гол, паднал след тъч в половината на Челси. Автор на попадението беше Виктор Камараса. В 74' Челси изпусна най-добрия си шанс до момента, след като Вилиан стреля покрай вратата.

Гостите от Лондон стигнаха до изравняване в 84', когато след изпълнение на корнер Алонсо се извиси и с глава свали за Аспиликуета, който също с глава успя да вкара за 1:1. В ситуацията обаче имаше видна засада, но липсата на ВАР в Англия попречи на изясняването на редовността на гола.

Челси стигна до инфарктната победа в 90+1' след атака отдясно. Вилиан отправи чудесно центриране и Рубен Лофтъс-Чийк, и той с глава, прати топката в мрежата на Етеридж. Голът от засада и изпуснатата победа подлудиха треньора на домакините Нийл Уорнък, който изхаби много нерви край тъчлинията и в края отказа да се поздрави с колегата си Маурицио Сари. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички