В лежерно темпо Сити едва не изпусна спечелен двубой


В лежерно темпо Сити едва не изпусна спечелен двубой
Снимка: Guliver/GettyImages

1197 0

Манчестър Сити продължава победната си серия в английската Висша лига, след като в едно от тежките си гостувания до края на сезона спечелиха с 3:1 срещу Кристъл Палас.

"Гражданите" започнаха вихрено срещата и имаха няколко шанса да реализират ранен гол, а Стърлинг изпусна на почти празна врата в 9'. Той обаче се реабилитира 5 минути по-късно, след като нахлу в наказателното поле и с прекрасен удар прехвърли вратаря и реализира за 0:1.

В началото на второто полувреме Манчестър Сити поведе с 0:2, след като Агуеро овладя топката пред наказателното поле, изведе Силва в пеналтерията, а той намери Стърлинг, реализирал пореден гол през сезона.

Последва много пестелива и бавна игра на "гражданите", които бяха наказани от Миливойевич, вкарал гол от пряк свободен удар в 81'. Домакините натиснаха в следващите минути и имаха два шанса да отбележат, но Заха не действа съобразително, а в 89' гостите вкараха решаващ 3-и гол. Де Бройне напредна през центъра и вляво от себе си изведе Жезус, който нахлу в наказателното поле и реализира - 1:3. При подаването обаче имаше засада.

Това беше първа асистенциия на Де Бройне за сезона във Висшата лига, докато Стърлинг вече има 21 гола през сезона във всички турнири и за втора поредна година минава границата от 20 гола. В класирането "гражданите" времено са на лидерската позиция с актив от 83 точки - 1 повече от Ливърпул, който играе срещу Челси в неделя вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички