В Италия: Конте е все по-близо до Интер


В Италия: Конте е все по-близо до Интер
Снимка: Guliver/GettyImages

1020 0

Бившият мениджър на Челси Антонио Конте е близо до треньорския пост в Интер, съобщава Sky Italy. Тимът от Серия А ще уволни настоящия си наставник Лучано Спалети, само ако постигне договорка с бившия мениджър на Челси. Италианският специалист е без работа, след като бе уволнен от Челси през юли 2018. Всяка потенциална сделка, в която Конте стане старши треньор на Интер, ще бъде обявена не преди 30 юни.

Припомняме, че италианецът и Челси бяха въвлечени в арбитражен трибунал във Висшата лига по отношение на напускането му на „Стамфорд Бридж“. В договора на Конте е записано условие, според което той трябва да получи гарантирано обезщетение от 9 милиона паунда за оставащата година по договора си. Един от основните аргументи на Челси за неизплащането на сумата е скандалът, който Конте забърка с Диего Коста.

След края на сезона 2016/17, италианецът без да се консултира с шефовете на лондонския клуб посочи изхода на играча. Конте изгони нападателя със съобщение, което предизвика още по-голям скандал. Това причини финансови загуби на Челси и принуди да се раздели с него за по-малка сума.Иначе, Интер е в момента трети в първенството, на 26 точки от станалия за осми пореден път шампион Ювентус.

Конте бе спряган и за друг италиански отбор - Рома, но италианецът бе категоричен - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички