Уулвърхемптън докосва мястото в Лига Европа след успех над Фулъм


Уулвърхемптън докосва мястото в Лига Европа след успех над Фулъм
Снимка: Getty Images/Guliver

3560 0

Отборът на Уулвърхемптън продължава със стабилните си изяви във Висшата лига, след като надигра у дома Фулъм с минималното 1:0 в среща от 37-ия кръг на първенството. Домакините бяха тези, които отправиха повече удари във и извън очертанията на вратата на „котиджърс“, докато възпитаниците на Скот Паркър се задоволяваха с владение на топката и постепенни атаки.

В крайна сметка играчите на Нуно Ешпирито Санто дочакаха своя миг в 75-та минута, когато Леандер Дендонкер реализира след асистенция на един от най-добрите футболисти на „вълците“ през сезона Мат Дохърти. До края на двубоя не паднаха нови попадения и така домакините се поздравиха с успеха. С него те остават твърдо на седмата позиция, която вероятно ще им осигури участие в евротурнирите през следващия сезон.

Тимът води с четири точки на Евертън и с шест на Лестър, който има мач по-малко. Фулъм пък прекъсна серия от три последователни победи без допуснат гол в лигата. В последния кръг Уулвърхемптън гостува на борещия се за титлата Ливърпул, докато Фулъм приема у дома Нюкасъл.

В другия двубой от съботния следобед Уест Хем надигра у дома с класическото 3:0 Саутхемптън. Две от попаденията бяха дело на Марко Арнаутович, а едно добави Райън Фредерикс. В последния ден от редовния сезон в Премиършип „чуковете“ гостуват на Уотфорд, докато „светците“ приемат у дома Хъдърсфийлд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички