Убийствена скука между Евертън и Арсенал пред Анчелоти и Артета


Убийствена скука между Евертън и Арсенал пред Анчелоти и Артета
Снимка: Guliver/GettyImages

1390 0

Отборите на Евертън и Арсенал завършиха 0:0 в откриващ двубой от 18-и кръг на Висшата лига. Срещата на "Гудисън Парк" бе изключително вяла и не впечатли с футболни достойнства. По-интересото обаче бе на трибуните, където бяха новите наставници на двата тима. Вчера Микел Артета бе официално представен като новият мениджър на "артилеристите", а днес Карло Анчелоти бе обявен за треньор на "карамелите".

Двубоят започна спокойно, с леко предимство за домакините. Още в 11-ата минута обаче временният мениджър на "карамелите" Дънкан Фъргюсън бе принуден да извърши смяна, тъй като Алекс Иуоби получи разтежение и трябваше да бъде заменен от Дженк Тосун.

Последваха опити и от двата отбора, но те бяха прекалено неточни и не представляваха опасност за двамата вратари.

В края на първата част дойде най-опасната ситуация за гостите. Габриел Мартинели бе близо до откриването на резултата, след като овладя прекрасен извеждащ пас на Лукас Торейра и отправи удар, който обаче премина встрани от левия стълб.

"Топчиите" заиграха доста по-добре през втората част. В началото на полувремето Пиер-Емерик Обамеянг пробва удар с глава, който обаче бе отразен от стража на "карамелите" Джордан Пикфорд.

В 70-ата минута Ричарлисон извърши пробив в наказателното поле, след което върна към Доминик Калвърт-Люин, чийто удар бе блокиран от Торейра. Съдията реши да прегледа ситуацията с ВАР за евентуална игра с ръка, но след проверката играта продължи без дузпа за гостите.

В последните минути на срещата темпото на игра отново спадна и нулевото равенство на "Гудисън Парк" се запази. Така отборите взеха по една точка от двубоя, с която Евертън се изкачи временно на 15-а позиция с 19 точки, а Арсенал е 9-и с 23 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички