УЕФА нанесе сериозен удар по Висшата лига


УЕФА нанесе сериозен удар по Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

8985 0

Всяка идея Английската Висша лига да премести мачовете си извън страната и такива да се играят в други точки на света няма да се приеме добре от УЕФА.

Европейската централа получи същото предложение преди шест години, но тогава не го подкрепи и сега Джани Инфантино, генерален секретар на УЕФА, говори по въпроса пред делегатите на конференцията Лидерите в спорта.

Според Инфантино УЕФА няма да промени позицията си и сега.

"Когато нещо подобно се дискутира, ние трябва да поемем по пътя на отговорността и спазването на правилата. Нека да видим, ако такова нещо се получи официално, как ще реагира ръководството на УЕФА. Но аз не мисля, че ще има промяна в позицията от 2008 година насам" - каза изпълнителният директор, цитиран от "Спорт Експрес".

Членът на изпълнителния комитет на УЕФА - белгиецът Мишел Д'Хооге, коментира пред Ройтерс след думите на Инфантино:

"Моето лично мнение е, че от това може да се получи много опасен прецедент и аз не съм никакъв поддръжник. Знам, че това има своята привлекателна страна, но ако се започне, някой мисли ли докъде може да се стигне?! В моите 40 години опит като президент на Белгийската футболна федерация знам много добре, че когато чуя думата прецедент, опасността е съвсем близо. Мачовете от английското първенство са част от системата на УЕФА, а нейните мачове се играят на територията на Европа".

Продажбата на правата за излъчване на Висшата лига извън страната носи допълнителни приходи от около 3,22 милиарда щатски долара и в знак на респект от Висшата лига преди 6 години замислиха начин да се отблагодарят.

Те решиха да въведат допълнителен 39-и кръг, в който ще се играят нови 10 мача на територията на САЩ, Австралия и Азия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички