УЕФА награди фена, пробягал 5000 км до всички гостувания на любимия му отбор във Висшата лига


УЕФА награди фена, пробягал 5000 км до всички гостувания на любимия му отбор във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2290 0

Привърженик на Бърнли, който тичал от „Търф Моор“ до всяко едно гостуване на тима във Висшата лига миналия сезон за благотворителност, ще бъде признат от УЕФА на жребия за груповата фаза на Шампионската лига в Монако в четвъртък, съобщиха от УЕФА.

Докато нито един играч в Премиършип не е избягал повече от 450 км на терена за сезон 2018-19, Скот Кънлиф избягал почти 5 000 км като част от RunAway Challenge и събрал близо 60 000 паунда за различни благотворителни каузи. Кънлиф сега може да мери сили с играчи като Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Върджил ван Дайк, които бяха номинирани за „Играч на годината“ в анкетата на УЕФА.

„За мен е чест и привилегия, че УЕФА ме избра за реципиент на наградата „Игра за всички“. Вярвам, че спортът дава шанс на всеки и всички трябва да се наслаждаваме на този, който обичаме – независимо дали като фен или като играч. Надявам се, че бягането ми ще вдъхнови други да движат своите крака, сърца и умове, без значение кои са те“, сподели Кънлиф в свое изявление. УЕФА заяви, че 18 благотворителни каузи в Бърнли са получили 50% от средствата, събрани от Кънлиф, докато другата половина ще бъде разделена между обществените тръстове в други клубове от Премиършип.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин определи инициативата на Кънлиф като „вдъхновение за много хора“. „През неговата отдаденост и усилена работа, той събра пари, за да подпомогне обществата в своята страна. Примерът, който Скот даде, също осигури ясна демонстрация колко полезна за здравето на даден човек може да бъде всяка физическа активност като бягане или футбол“, завърши той.

А кой отбор в Англия е продал най-много клубни тениски за сезон 2019/2020 - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички