Тотнъм започва офанзива за привличането на световен шампион


Тотнъм започва офанзива за привличането на световен шампион
Снимка: Guliver/GettyImages

2934 0

Английският Тотнъм е осъществил контакт с ръководството на Щутгарт относно евентуален трансфер на бранителя Бенжамен Павар. 22-годишният десен краен бранител се превърна в една от приятните изненади на завършилия Мондиал в Русия, като бе със сериозна роля за спечелената световна титла на Франция. В Тотнъм виждат Павар като идеален заместник на Тоби Алдервейрелд, за когото се твърди усилено, че ще премине в Манчестър Юнайтед.

Въпреки че в края на миналата година подписа нов договор с Щутгарт до 2021 година, в контракта на Павар фигурира откупуваща клауза в размер на 35 милиона евро. Интересното е, че тази клауза може да бъде активирана чак през лятото на 2019 година.

Според информациите в световната преса, сред кандидатите за подписа на талантливия френски бранител са още отборите на Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид и Пари Сен Жермен. От ръководството на Щутгарт обаче признаха, че няма да бързат да се разделят с играча. "Не крием, че в договора на Бенжамен има откупуваща клауза, която може да бъде активирана през 2019. Ако обаче той изрази желание да играе при нас и през следващия сезон, то с радост ще откажем офертите за него, независимо от парите“, заяви пред Билд спортният директор на клуба Михаел Решке.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички