Тотнъм с нова победа - Моуриньо безгрешен до този момент


Тотнъм с нова победа - Моуриньо безгрешен до този момент
Снимка: Getty Images/Guliver

1719 0

Тотнъм записа трети пореден успех под ръководството на Жозе Моуриньо. "Шпорите" надделяха с 3:1 над Борнемут, като по този начин събраха 20 точки, които ги изкачиха до 5-тото място във временното класиране. За отбелязване обаче е, че три тима могат да ги изместят от тази позиция - Уулвърхямптън, Шефийлд Юнайтед и Арсенал.

Двата отбора започнаха добре срещата, като дори първото положение бе на сметката на Борнемут, но центриране на Фрейзър се оказа в ръцете на Пауло Газанига. Тотнъм отговори със скоростна акция на Хари Кейн и Хьон-Мин Сон, като втория отправи изстрел покрай вратата. Стигна се до 21-вата минута, когато Деле Али изведе "шпорите" напред. Тоби Алдервейрелд направи феноменален пас почти през цялото игрище, намери Сон, който леко отклони към Али, за да може англичанинът да отбележи.

До края на полувремето "черешките" можеха да изравнят чрез Джак Стейси, но и неговият удар мина покрай вратата. Борнемут все пак подсказа на домакините си, че далеч не са се предали и че Тотнъм трябва да внимава, за да си тръгне с пълния комплект точки. Частта завърши с минимална преднида за тях.

Жозе Моуриньо явно е мотивирал допълнително своите момчета, защото второто полувреме започна ударно за тях - нов гол за Деле Али (50'). Отново изключителна заслуга има Алдервейрелд, който съумя да отправи нов феноменален пас този път директно до Али, който добре овладя топката и въпреки че имаше съперникови играчи на гърба си, успя да удвои преднината за своя отбор.

Али дори имаше шанс да реализира хеттрик, с което да осигури още по-голямо спокойствие за "шпорите", но не се възползва. Вместо него това направи Муса Сисоко, а минутата бе 69-та. Френският състезател отигра по превъзходен начин подаване на Сон от левия фланг. Само четири минути по-късно обаче Хари Уилсън матира Газанига с превъзходно изпълнение на пряк свободен удар, което се отклони от страничния стълб и влетя във вратата.

Това не бе всичко в този двубой. Футболните качества отстъпиха място, за да се стигне до сблъсък между играчите на двата тима в 90-тата минута, когато Лерма фаулира грубо Али. Продължението на двубоя бе 8 минути, а в 6-тата от тях Борнемут вкара още едно попадение - отново Хари Уилсън, този път след изпълнение на дузпа, за да оформи крайния резултат 3:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички