Тотнъм с много голяма грешка по пътя към Шампионска лига


Тотнъм с много голяма грешка по пътя към Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

893 0

Хари Кейн може и да навакса един гол пасив спрямо Мохамед Салах в битката за "Златната обувка", но Тотнъм върна надеждите на Челси за място в топ 4 на английската Висша лига. "Шпорите" не успяха да стигнат до победата в гостуването си на Брайтън, като двата отбора завършиха 1:1.

Логично, мачът премина под диктовката на доскорошния участник в Шампионска лига, но Брайтън се бранеше отлично и единствен Хюн Мин Сон имаше добра възможност да открие резултата през първото полувреме, но в добавеното време ударът му беше брилянтно париран от стража на домакините.

Все пак още на старта на вторите 45 минути Сонг успя да отмъкне топката край аутлинията в наказателното поле, дори беше фаулиран, но топката достигна до Хари Кейн и той стреля мощно във вратата - 0:1.

Само 2 минути по-късно обаче играч на Брайтън беше повален в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Паскал Грос беше точен за 1:1, а до края на мача Тотнъм не съумя да стигне до 3-те точки.

Лондончани събраха актив от 58 точки и са с 8 пред Челси, но "сините" са с мач по-малко и при успех над Бърнли в утрешния си мач вече бившият шампион ще намали разликата до 5 пункта, 4 кръга преди края. Брайтън от своя страна взе жизено важна точка в битката си за оцеляване и вече е на 8 точки над чертата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички