"Театъра на мечтите" ликува след фантастичен обрат на Юнайтед срещу Челси


"Театъра на мечтите" ликува след фантастичен обрат на Юнайтед срещу Челси
Снимка: Gulliver/GettyImages

6221 0

"Театъра на мечтите" си припомни за магията, с която Манчестър Юнайтед играеше у дома, след като "червените дяволи" осъществиха вдъхновяващ обрат срещу Челси с 2:1 в дербито на Висшата лига, което се изигра на стадион "Олд Трафорд".

В 31' гостите от Лондон материализираха по-добрата си игра в първия половин час с превъзходна контраакция, благодарение на която Вилиан сеозова сам срещу вратаря - удар в близкия ъгъл, слаба намеса на Де Хеа и 0:1 в Манчестър. Това беше 12-и гол на бразилеца през настоящия сезон, като той затвърди впечатленията, че се намира в превъзходна форма.

Шоуто до края на двубоя обаче принадлежеше на неочакван герой - бившият играч на Челси Ромелу Лукаку. Белгиецът винаги е получавал жестоки критики за играта си срещу отборите от топ 6, но в този мач той доказа, че е нападател от световна класа.

В 39' отлична триходова комбинация между Санчес, Марсиал и Лукаку позволи на френския ас да получи от чилиеца в наказателното поле. Той чукна за Лукаку, който нямаше проблем да преодолее Куртоа - 1:1. Това беше и първият му гол срещу отбор от топ 8 във Висшата лига. Той вече има 22 попадения през този сезон.

Победният гол в 75' отново беше с ключовото участие на нападателя. Той се озова на дясното крило, заобиколен от играчи на Челси. Лукаку обаче намери начин да центрира в наказателното поле, където Джеси Лингаард беше оставен непокрит и реализира 13-ия си гол за сезона, засичайки с глава. Това беше и 10 гол от резерва в полза на Юнайтед през настоящата кампания във Висшата лига.

В края на мача Алваро Мората се разписа за Челси, но още преди да овладее топката беше отсъден сигнал за засада. Тя обаче беше покрита от Ерик Баи, макар и минимално.

С успеха си "червените дяволи" се върнаха на третото място в класирането с актив от 59 точки - 2 повече от Ливърпул. Тотнъм пък извади Челси от топ 4, изпреварвайки градския си съперник с 2 пункта - 55 срещу 53 точки в полза на "шпорите".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смолинг, Йънг, МакТоминей, Матич, Погба, Алексис, Марсиал, Лукаку

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристиансен, Рюдигер, Моузес, Алонсо, Дринкуотър, Канте, Вилиан, Мората, Азар

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 4' Челси организира изключително нападение. Мората овладя пред наказателното поле и даде надясно към Азар, който веднага с диагонално подаване намери Алонсо. С едно докосване испанският халф-бек пусна прострелно центриране, Смолинг се размина с топката, но Мората стреля в напречната греда - фантастична възможност, но пропуск за "сините". При последвалия удар от Азар Де Хеа изби в корнер.

В първите минути Челси определено диктуваше случващото се на терена, но след първите две положения "червените дяволи" заиграха по-добре в защита и постепенно изнесоха играта в половината на Челси. Лукаку в 24' получи топката в наказателното поле и дори успя да се завърти за стрелба, но Кристиансен го блокира отлично.

В 28' Матич отне топката от Мората и веднага комбинира с Погба в центъра на терена. От своя страна френският ас веднага подаде на сънародника си Марсиал по лявото крило, който нахлу към наказателното поле и намери Санчес на стрелкова позиция. Изпълнението на новото попълнение обаче беше разочароващо и той стреля слабо право във вратаря.

В 31' обаче домакините бяха наказани на контраатака. При центриране от корнер Вилиан с глава успя да избие, а после Моузес го изведе през центъра на терена. Бразилецът комбинира наляво с Азар, който от своя страна веднага успя да го изведе сам срещу вратаря - мощен удар на Вилиан във вратарския ъгъл, не особено добра намеса на Де Хеа и 0:1 за шампиона на Англия.

равенството обаче бързо беше върнато. В 39' Лукаку свали топката за Матич пред наказателното поле. Той от своя страна намери Санчес на дъгата на пеналтерията, а чилиецът пусна хитър пас в наказателното поле за Марсиал. Той с едно докосване поднесе топката на Лукаку и нападателят вкара първия си гол срещу отбор от топ 6 на Висшата лига през сезона - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част отново беше открита с положение пред Алваро Мората. Той получи топката в наказателното поле, но се засуети, не комбинира с открилите се Азар и Вилиан, като в крайна сметка стреля в крака на Линдельоф - пропуск за испанеца.

След сериозно затишие пред двете врати в 67' Манчестър Юнайтед избухна с фантастична комбинация. Отляво на границата на наказателното поле Санчес между трима успя да центрира в пеналтерията. Лукаку по страхотен начин стреля от воле, но Куртоа лиши сънародника си от брилянтен гол.

В 75' пък Джеси Лингаард се оказа златната резерва за Манчестър Юнайтед. Ромелу Лукаку задържа отлично по десния фланг между няколко играчи в синьо и успя да се освободи достатъчно, за да центрира. Подаването на нападателя за Лингаард беше прекрасно, а Кристиансен изпусна атакуващия халф, който с глава реализира безпроблемно - 2:1 и пълен обрат за момчетата на Специалния.

Това доведе до промени и в двата отбора. Антонио Конте реагира светкавично и пусна Оливие Жиру на мястото на Виктор Моузес, а Челси заигра в класическо 4-4-2. Фабрегас също се появи на терена за сметка на Дани Дринкуотър. Моуриньо пък извади Санчес, за да пусне Ерик Баи, променяйки схемата на отбора си на 3-5-2.

В 85' топката беше насочена към Алваро Мората в наказателното поле, където испанецът промуши топката покрай Давид Де Хеа. Още в момента на подаването обаче беше прозвучал съдийски сигнал за засада, отсъдена срещу нападателя. Повторенията обаче показаха, че такава не трябваше да бъде отсъждана.

2 минути преди края на добавеното време на мача Лукаку по невероятен начин спринтира с топка в крака и надбяга цели 3-ма играчи в синьо, но в наказателното поле все пак Аспиликуета успя да го блокира, оставяйки шанс за Челси в последната минута на продължението.

Преди мача

Битката за Топ 4 в Англия този сезон ще се решава до последните мачове в първенството. Днес два от тимовете, които опитват да си осигурят участие в Шампионска лига за следващия сезон, се изправят един срещу друг в най-интересния мач от кръга.

Отборът на Манчестър Юнайтед заемаше втората позиция преди началото на кръга, но вчера бе изпреварен от Ливърпул. Тимът на Челси пък е на 5-та позиция за момента, но при победа ще се изравни с "червените дяволи". За момента домакините са с 56 точки, а шампионите от миналия сезон с 53. 

Мачът ще предизвика огромен интерес както на терена, така и край тъчлинията. Там двамата мениджъри Жозе Моуриньо и Антонио Конте със сигурност ще разгорещят допълнително страстите със словесната война, която водят от началото на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички