Тайната на успеха: Шестте задължителни правила на Хосеп Гуардиола в Сити


Тайната на успеха: Шестте задължителни правила на Хосеп Гуардиола в Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

4522 0

След пристигането на Хосеп Гуардиола в Англия като мениджър на Манчестър Сити, отборът показа значим прогрес в играта си и през този сезон е категоричният фаворит за титлата в английската Висша лига, след като има невероятен аванс на върха в класирането.

Оказва се, че испанецът е постигнал успеха си начело на "гражданите" с доста сериозни забрани. Испанският гений държи много изкъсо своите играчи и очевидно методиката му има сериозен успех - както досега в Барселона и Байерн, така и начело на английския гранд.

Рецептата на Хосеп Гуардила е лесна, на теория. Просто футболистите му трябва да следват 6 "прости" правил. Какви са те - продължете да четете:

БЕЗ СЕКС

За щастие на звездите на Сити, техният мениджър не е забранил напълно плътските удоволствия, а е обявил, че те са позволени само до полунощ. По мнението на Гуардиола, ако играчите избягват секса след полунощ, те ще могат да покажат най-добрите си качества и да избегнат мускулните травми. За повече информация се обръщайте към Самир Насри.

Интересно, как Пеп съблюдава дали футболистите изпълняват това негово указание?

БЕЗ ПИЦА

През миналия сезон мениджърът на Лестър Клаудио Раниери обеща на възпитаниците си да ги почерпи с пица, ако триумфират във Висшата лига. Както се видя, подобна мотивация проработи и "лисиците" за първи път в историята си станаха шампиони.

Пеп обаче не споделя възгледите на италианеца. За него пицата е храна табу. Гуардиола я постави под строга забрана и, ако по-рано разносвачите на пица бяха чести гости в съблекалнята на "Етихад", то сега тях там и със свещ не можете да ги намерите.

БЕЗ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ

Дните, когато играчите на Сити можеха да хапват хот-дог или "МакДоналдс" в колата на път за тренировка, останаха в миналото. Сега Пеп предпочита на масата на Агуеро и компания да присъстват само здравословни храни, тъй като закуската е най-важното хранене за деня.

БЕЗ ПЛОДОВ СОК

Твърдо държащ на диетата, Пеп забрани на футболистите си да използват всякакви продукти, в които има захар, заради което плодовият сок също стана табу в Сити. Вместо това, Гуардиола предлага на звездите да ядат пресни плодове, за да получат необходимата доза витамини.

БЕЗ Wi-Fi И МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА

Най-трудното изпитание за всички футболисти е да не използват интернет преди мач. Както заяви самият треньор, на него му е писнало да гледа как играчите постоянно се взират в телефоните си. Вместо това, Гуардиола ги насърчава към живата комуникация, забранявайки в тренировъчната база не само Wi-Fi, но и самите мобилни устройства. Като се има предвид колко активни в социалните мрежи са много от играчите, да се примирят с тази забрана на треньора си не им е било никак лесно.

 

БЕЗ ПРИЧЕСКИ

Пеп е забранил всички предизвикателни прически в стил "daft", като на Пол Погба. Ползата от тази забрана на пръв поглед не се забелязва, но треньорът на Сити знае най-добре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички