Суарес за Ливърпул: През 2014г. титлата щеше да е по-значима


Суарес за Ливърпул: През 2014г. титлата щеше да е по-значима
Снимка: Guliver/GettyImages

2438 0

Нападателят на Барселона Луис Суарес е на мнение, че ако Ливърпул бе станал шампион на Висшата лига през 2014, е щял да задмине по значимост постижението от евентуална титла през този сезон при Юрген Клоп.

Уругваецът, който напусна мърсисайдци и потегли към „Камп Ноу“ през същата 2014 година, ще се изправи срещу бившия си клуб за първи път след раздялата си с „червените“, когато Барселона приеме у дома Ливърпул в първа полуфинална среща от Шампионска лига в сряда вечер. През въпросния сезон 2013/14 шампион стана Манчестър Сити, като мърсисайдци пропуснаха ключови точки срещу Челси и Кристъл Палас в края на сезона, които костваха първата им титла в ерата на Висшата лига. Бившият нападател на мърсисайдци заяви за The Guardian:

„Тогава бе различно. Ако бяхме спечелили лигата, смятам, че това щеше да бъде по-значимо постижение от това, което тимът евентуално постигне сега. Когато бях там, бе много по-различно. Ние бяхме толкова близо до титлата във Висшата лига със състав, който не бе дори близо до класата на сегашния. Те не похарчиха тогава толкова много пари за играчи, както сега. Всеки футболист би искал да отиде в Ливърпул сега. Разбирам през какво преминават и то не е лесно, но мисля, че при нас бе по-различно, защото ситуацията бе „сега или никога“, заяви Суарес.

Ливърпул разгроми у дома Хъдърсфийлд с 5:0 и се изкачи отново на върха в първенството, като има аванс от две точки пред действащия шампион Манчестър Сити, който има мач в аванс. След напускането на Суарес в посока Барселона, тимът привлече Върджил Ван Дайк за 75 млн. паунда, Алисон за 66.8 млн. паунда, Наби Кейта за 48 млн. паунда, Фабиньо за 39 млн. паунда и Мохамед Салах за 36 млн. паунда. 32-годишният стрелец на каталунците, който вкара 82 гола в 125 мача във всички турнири по време на тригодишния си престой на „Анфийлд“, е наясно с атакуващата мощ на мърсисайдци, когато те пристигнат на „Камп Ноу“ в сряда вечер.

„Тримата в нападение са много бързи, добри технически и много талантливи – те са играчи, които правят разликата и резултатите на Ливърпул зависят от тяхното представяне. Те са от този тип играчи, срещу които е удоволствие да играеш – те отговарят на нивото на Ливърпул, а отборът е изграден да триумфира както във Висшата лига, така и в Шампионска лига“, завърши уругвайският стрелец.

А кой от играчите на Ливърпул е трансферна цел на Атлетико (Мадрид) - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички