След трансфера на Азар: Реал и Челси договориха още една звездна сделка


След трансфера на Азар: Реал и Челси договориха още една звездна сделка
Снимка: Guliver/GettyImages

11388 0

Ръководствата на Реал Мадрид и Челси сключиха още една сделка през настоящото лято. След като клубовете в Европа влязоха в нова финансова година считано от 1-и юли, лондончани бързо договориха закупуването на Матео Ковачич, информираха испанските медии, а "кралете" потвърдиха раздялата на официалния си сайт.

Трансферът ще е на стойност 45 милиона евро, което е по-малко от клаузата, заложенена в договора между двата отбора при отдаването под наем преди година (55 милиона евро). Флорентино Перес обаче е в отлични отношения с шефовете на Челси и е намалил цената заради по-ниската трансферна цена, платена за Еден Азар.

Благодарение на трансфера, Реал Мадрид "изчисти" проблемите, които можеше да има с Финансовия феърплей, като може да се насочи към следващите си трансферни цели (вижте кои са те в тази статия).

Що се отнася до Челси, сделката не е повлияна от наказанието на тима от УЕФА (да не осъществява входящи трансфери), тъй като договорката с Реал Мадрид е отпреди година. Междувременно обаче Челси освободи 6 играчи, включително една от големите звезди (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички