Sky Sports предсказа новия шампион на Англия и ще ви изненада


Sky Sports предсказа новия шампион на Англия и ще ви изненада
Снимка: Gulliver/Getty Images

3295 0

"Sky Sports" разработи специален софтуер, с помощта на който прогнозира как ще се развие шампионатът на Англия през новия сезон. Освен това медията разкри и кой ще бъде новият шампион на Острова в края на месец май. 

Според програмата Тотнъм ще вдигне трофея, а Челси ще остане на втората позиция. Топ 4 ще се допълни от Арсенал и Манчестър Сити, докато Ливърпул и Манчестър Юнайтед няма да играят Шампионска лига, тъй като ще останат съответно 5-ти и 6-ти.

Новакът във Висшата лига Хъдърсфийлд моментално ще се върне в Чемпиъншип, а компания ще му правят още тимовете на Уотфорд и Бърнли.

Софтуерът е изграден на база на системата "Ело", която се ползва в шахмата. Предвид са взети резултати от минали сезони, формата на отборите, както и оставащите мачове на различните тимове до края на сезона.

Системата обаче не отбелязва направените трансфери, а под внимание трябва да се вземе фактът, че "гражданите" пръснаха над 200 милиона паунда за нови попълнение. "Шпорите" пък все още не са направили нито един трансфер през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички